Man probeert dienstwapen en wapenstok van agent te stelen in Brussel

Archiefbeeld.
epa Archiefbeeld.
Een 27-jarige man heeft gisteren geprobeerd het dienstwapen en de wapenstok van een Brusselse agent te stelen, meldt het Brusselse parket. De man werd opgepakt en door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Het incident vond plaats in de Pelikaanstraat, waar de politie bezig was met vaststellingen naar aanleiding van een diefstal met geweld. Een man die niets met de feiten te maken had, dook plots op, gooide zijn rugzak weg en liep naar de politieman die het slachtoffer van de diefstal aan het verhoren was. De man legde zijn hand op de riem van de inspecteur en probeerde zijn dienstwapen te stelen maar de politieman kon dat voorkomen.

De onbekende man werd opgepakt en gefouilleerd en probeerde daarbij nog het dienstwapen en de telescopische wapenstok van een andere politieman te stelen. Ook dat kon verhinderd worden. De man werd ter beschikking gesteld van het parket. Volgens het parket zijn er geen aanwijzingen van linken met terrorisme of dat de man geradicaliseerd zou zijn.

Illegaal in ons land, gekend bij Duitse politie

Hij kon geïdentificeerd worden als de 27-jarige A.M., die al gekend stond bij de Duitse politie. De man verblijft illegaal in ons land. De Dienst Vreemdelingenzaken maakte hem een bevel over om het grondgebied te verlaten.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan De Smet

  Zo een bevel om het land te verlaten is minder waard dan WC papier want die mannen trekken zich dat niet aan.

 • Johan Vercarre

  Nee, het was voorzekers een verwarde geest.

 • Frans Peeters

  Illegaal in het land en gekend bij de Duitse politie, t zal weer ne frisse zijn. Geef dat ventje aan Wouter De Vriendt van Groen want die kickt op illegalen.

 • Mustafa Weinbaum

  Opsluiten in afwachting van zijn repatriëring aub, waar hij ook vandaan mag komen. Zo'n gekken in vrijheid stellen is vragen om een massamoord.

 • Alain Maes

  Wahahaha, ben een illegale tegengekomen met twee bulten op zijn rug, toen ik hem vroeg hoe dat kwam zei hij mij dat hij zich kreupel lacht met de wetgeving in dit land, hij moet al twee keer het land verlaten maar hij voelt zich hier goed, gelukkig dat hij geen voertuig had want blijkbaar bij een niet onbetaalde boete van 50 euro wordt een gerechtsdeurwaarder ingeschakeld, oei, hij kreeg een derde bult op zijn rug van het lachen