Man opgepakt wegens verdacht gedrag in politiekantoren

PHOTO_NEWS
Donderdag is een man opgepakt omdat hij zich verdacht gedroeg in een politiecommissariaat in de Emile Bockstaellaan in Laken en op 17 januari in een andere politiepost van de zone Brussel-Elsene. Hij droeg ook een wapen en drugs bij zich, zo meldt het parket van Brussel vandaag.

De man daagde in Laken op om 21.20 uur. Hij vertelde in het commissariaat dat hij een klacht wilde indienen. Volgens de politie legde hij verwarde verklaringen af, gedroeg hij zich vreemd en leek hij zenuwachtig.

Een patrouille van de anti-agressiebrigade nam de man mee naar buiten om met hem te praten. Daar zei hij dat hij een wapen bij zich had. Dat bleek te kloppen en de agenten troffen ook nog een geheugenkaartje, 888 euro, een zakje cannabis en twee zakjes met een beperkte hoeveelheid poeder aan. Op de geheugenkaart stonden beelden van vuurwapens.

De man vloog in de cel. Tijdens zijn verhoor beweerde hij dat verschillende personen op de hoogte waren van zijn aanwezigheid in het politiekantoor en dat er represailles zouden zijn als hij niet onmiddellijk werd vrijgelaten. De man, bekend bij de politie, werd gisterenochtend ter beschikking van het parket gesteld.

Er volgden twee huiszoekingen. In een van de woonplaatsen van de man werden een vuurwapen, munitie, steekwapens, een kogelvrije vest, verschillende drugs en een weegschaaltje teruggevonden. Tijdens de tweede huiszoeking vonden de speurders nog een grote hoeveelheid wapens en munitie. De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden.