Man opgepakt die journaliste lastigviel tijdens VTM NIEUWS: “Aanranding van de eerbaarheid”

Reporter Evelyne Boone werd tijdens de uitzending plots op de wang gekust door een onbekende man.
VTM NIEUWS Reporter Evelyne Boone werd tijdens de uitzending plots op de wang gekust door een onbekende man.
De man die zaterdag VTM NIEUWS-journaliste Evelyne Boone vol op de wang kuste tijdens de nieuwsuitzending is opgepakt door de Antwerpse politie. Hij werd kort na het incident bestuurlijk aangehouden in het kader van illegaliteit toen hij in dronken toestand lag te slapen op de Grote Markt, meldt de politie.

“Er werd een proces verbaal opgemaakt voor aanranding van de eerbaarheid en de man werd verhoord. Het dossier werd overgemaakt aan het parket van Antwerpen voor opvolging, de man zelf werd ter beschikking gesteld van de dienst vreemdelingenzaken”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Enkele collega’s van de mobiele eenheid hadden de man herkend van een eerdere politie-interventie.

Het incident met journaliste Boone deed zich zaterdag voor tijdens een reportage voor VTM NIEUWS in het centrum van de Scheldestad. Terwijl Boone live verslag werd ze plots op de wang gekust door een voorbijganger. De man wandelde nadien weg. Op Twitter werd massaal verontwaardigd gereageerd. Boone kreeg dan weer veel lof omdat ze zo kalm bleef. 

“Niet alleen is dit een aanranding van de eerbaarheid, ook is dit in coronatijden onverantwoord gedrag”, zo reageerde VTM zaterdagavond in een persbericht. “De nieuwsredactie en de journaliste in kwestie zullen dan ook een klacht indienen bij de politie tegen de man”, klonk het nog.
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny janssens

  Maggie slaagt er nog niet in om besmette terugkerende reizigers in quarantaine te plaatsen. Dan lukt het deze illegaal zeker om terug in de illegaliteit te verdwijnen. Waarschijnlijk met een zoveelste bevel om het grondgebied te verlaten. België , gewoon een lachertje.

 • cindy moens

  Degoutante kerel... blijf met je poten/face van iemand anders "Collega’s van de mobiele eenheid hadden de man herkend van een eerdere politie-interventie." Hoe komt het dat die man dan nog in belgië is? Politie doet z'n werk, politiek en justitie faalt.

 • nancy dejonge

  Met een vingerwijziging van "manneke ..niet doen"..mag die vreemdeling opstappen .;en binnen kort van een uitkering verder leven!...Neen..de wet moet voor zulke mensen aangepaste straffen voorzien..strenge straffen.;Effectief uit het land zetten..op een vliegtuig zetten en droppen midden Midden Oosten ..of andere woestijn..

 • Nicolas Van Hoecke

  Snap soms niet hoe mensen denken. Was zijn dag nu geslaagd door die actie? Toch een kanttekening voor zij die er een man/vrouw zaak van maken, het omgekeerde gebeurt ook of het nu een kus is of borsten tonen.

 • Erwin Schauvliege

  Waarom pakt men die illegaal op ? Zij worden toch niet gestraft, laat staan uitgewezen. Bestuurlijk aangehouden, schrijft men. Officieel bestaat hij niet. Hoe doe je dit dan ? Men zal het terug niet willen/ durven communiceren maar wees er maar zeker van dat die man terug vrij rond loopt, op zoek naar zijn volgende prooi. Het is prettig wonen in België, voor criminelen en illegalen.