Man opgepakt die ervan verdacht wordt aanslag te hebben beraamd op Amerikaanse ambassade in Brussel

Een para bij de Amerikaanse ambassade in Brussel.
reuters Een para bij de Amerikaanse ambassade in Brussel.
De anti-terreurcel van de federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een man opgepakt die ervan verdacht wordt een aanslag te hebben beraamd op de Amerikaanse ambassade in Brussel. Dat meldt het federaal parket. Deze ochtend is M.G. voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem na verhoor onder aanhoudingsmandaat heeft geplaatst.

Enkele aanwijzingen deden vrezen dat de verdachte - die de Belgische nationaliteit heeft - een aanslag plande op de ambassade van de Verenigde Staten. Hij werd zaterdag in het centrum van Brussel opgepakt, maar tijdens zijn verhoor ontkende hij elke betrokkenheid.

Volgens de Franstalige nieuwszender RTBF hadden de inlichtingendiensten de verdachte al lange tijd in het vizier. Volgens de informatie van de speurders plande hij om op korte termijn over te gaan tot actie.

In het belang van het onderzoek zal het federaal parket op dit moment niet meer informatie verschaffen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michel Van der Hoydowch

  De eer komt wel toe aan Amerikaanse geheime diensten die Belgie inlichtte.

 • edwin Lauwereins

  Onmiddellijk de Belgische nationaliteit afnemen en daarna meteen uitleveren aan de VS.

 • Janneke Alsberg

  Prima idee Mr Liessens. Twee vliegen in een klap. Hij gaat heel wat toontjes lager fluiten en er komt een plaatsje vrij in onze luxe-gevangenissen , dus Mr Geens ook een heel gelukkig man.

 • rudy liessens

  Uitleveren aan de vs zal dan wel een zware straf krijgen

 • Michel Van der Hoydowch

  Proficiat aan de speurders .