Man neergestoken nadat hij autovandaal aanspreekt op parking in Wetteren

Slachtoffer Filip DM. werd ter plaatse gereanimeerd.
Verbaere Slachtoffer Filip DM. werd ter plaatse gereanimeerd.
In het Oost-Vlaamse Wetteren werd gisteren rond 15.30 uur een man neergestoken op een parking. Alles wijst erop dat slachtoffer Filip De Moor (foto) toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was. 

Hij was samen met een vriend een glas aan het drinken in een café aan het Felix Beernaertsplein en zag hoe de dader zijn wagen naast een geparkeerde BMW cabrio van zijn vriend parkeerde. Daarop ging de chauffeur de banden van de wagen met een mes te lijf. Toen de getuige verhaal ging halen, werd hij door de dader neergestoken. Die vluchtte daarop weg.

Volgens de vriend van het slachtoffer, eigenaar van de geviseerde wagen, kende hij noch Filip de dader.  Die zocht om onduidelijk redenen een andere persoon met een BMW, maar stortte zich op de getuige. "Heel erg dat hem dit overkwam terwijl hij gewoon wou helpen. We hopen dat hij er doorkomt", klonk het bij de eigenaar van de wagen.

Het slachtoffer werd ter plaatse tweemaal gereanimeerd en zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Daar vocht hij gisteravond nog voor zijn leven. De dader vluchtte na de feiten weg in een grijze Seat Ibiza. Over de dader wou het parket van Dendermonde in het belang van het onderzoek niks kwijt. Hij werd gisteravond nog steeds intensief gezocht. 

De geviseerde BMW cabrio.
Verbaere De geviseerde BMW cabrio.107 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy Cornelis

  Hopelijk komt het goed met jou maatje

 • Brenda Claus

  Filip man toch. Ik hoop dat je het haalt. Wat n brave inborst heb jij. Het is n rotte wereld. Dit zou niet mogen gebeuren. Zeker niet met mensen zoals jij...

 • Jonathan Van hoorebeke

  Hoop dat hij er door komt! Hij verdiend dit niet! Ik ken deze man. Altijd beleefd! Dan ze die gast maar rap pakken!!!

 • Hendrik Goris

  @Fred Fourgon. Zwitserland en Finland, meer dan 45 wapens per 100 inwoners en weinig van dit soort geweld.

 • Benny Vandervelde

  Inderdaad voetbal is gedaan en we worden terug met de neus op de feiten geduwd. België bestaat niet, mens wil helpen staat er alleen voor en bekoopt het bijna met zijn eigen leven! Merci politiekers om ons volledig in de kou te laten staan! Boerkini's zijn nu eenmaal belangrijker als alle nadelen dat de eigen bevolking moet ondergaan natuurlijk...