Man naar de cel wegens partnergeweld wou meedoen aan 'The Sky is The Limit'

thinkstock
De Hasseltse correctionele rechtbank heeft een man uit Genk veroordeeld tot 1 jaar cel, waarvan de helft met uitstel, en een boete van 1.200 euro, waarvan de helft effectief. De 49-jarigeman werd schuldig bevonden aan partnergeweld.

De man richtte op 3 januari 2015 een ravage aan in de woning van het slachtoffer in Beringen toen die een punt zette achter hun relatie. Hij probeerde zijn vriendin meerdere keren te wurgen. Hij loste zijn greep toen ze bijna geen adem meer kreeg. Hij wrong haar arm zo hard om totdat die brak. Bij de vrouw thuis bleken de gordijnen met een mes aan stukken gesneden en er waren kerstkaarten in brand gestoken.

Na de feiten van begin 2015 begon hij zijn ex te stalken. Er waren meer dan 600 telefonische contacten.

Stroomstootwapen
Een huiszoeking bij de man thuis leverde nog een stroomstootwapen op. Naar eigen zeggen is de man intussen veranderd qua persoonlijkheid. Aan zijn ex-vriendin en haar verzekeraar moet hij 12.300 euro schadevergoeding betalen. De gerechtskosten lopen op tot 3.100 euro.

De man, volgens zijn raadsman een gewezen topruiter en nu handelaar in sportpaarden, had zich overigens kandidaat gesteld voor het tweede seizoen van het VIER-programma 'The Sky is The Limit'.