Man met mes die zich verschanst had in Sint-Pieters-Woluwe, heeft zich overgegeven

De politie probeert op de man in te praten.
Baert De politie probeert op de man in te praten.
De man die zich deze namiddag met een mes verschanst had in een dierenartsenpraktijk in Sint-Pieters-Woluwe, heeft zich rond 16 uur overgegeven. Dat meldt het Brusselse parket. De aanleiding van het incident zouden relationele problemen zijn.

De 29-jarige man had zich kort na de middag verschanst in de kelder van de dierenartsenpraktijk. Hij hield niemand gegijzeld en stelde geen eisen, maar was wel gewapend met een mes.

“De speciale eenheden zijn ter plaatse gekomen en zijn de onderhandelingen gestart”, zegt de parketwoordvoerster. “Rond 16 uur heeft de man zich zonder verdere incidenten overgegeven aan de politiediensten. Aangezien hij verward overkomt, wordt de zogenaamde ‘NIXON-procedure’ (gedwongen opname, nvdr.) opgestart. De man zal onderzocht worden door een psychiater die zal oordelen of aan de voorwaarden voor een gedwongen opname voldaan is.”

De aanleiding van het incident zouden relationele problemen zijn, maar dat is vooralsnog niet verder bevestigd, aldus nog het parket.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.