Man met luchtdrukpistool aan justitiepaleis in Charleroi dan toch geen agent

PHOTO_NEWS
De politie van Charleroi heeft een man aangehouden aan het justitiepaleis in Charleroi die in het bezit was van een luchtdrukpistool. Eerder op de dag werd het nieuws verspreid dat het om een agent in burger ging.

Het justitiepaleis werd deze middag geëvacueerd nadat er een gewapende man werd gesignaleerd. De lokale politie van Charleroi stuurde een vijftiental ploegen ter plaatse. Het gebouw werd doorzocht, maar er werd niets verdacht gevonden.

De ordediensten dachten eerst dat het om een agent in burger ging die zijn dienstwapen op zijn plaats stak. Maar het parket van Charleroi heeft nu een nieuwe versie van de feiten. Iemand had wel degelijk een gewapende man gezien. Toen de politie aankwam, verschanste de man zich in een hoekje van het justitiepaleis en kon zo aan hen ontkomen. Maar door de bewakingscamera's werd de man alsnog geïdentificeerd en gearresteerd.

De man is al gekend bij het gerecht voor kleinere feiten. Naar eigen zeggen was de man ter plaatse voor een administratief probleem. Hij droeg een luchtdrukpistool omdat hij bedreigingen zou hebben ontvangen.

De man werd opgesloten voor verboden wapendracht. Hij verschijnt morgen voor de magistraat van wacht.