Man met enkelband loopt tegen lamp bij vechtpartij

De Antwerpse politie pakte gisteren een 22-jarige man uit Berchem op voor zijn rol in een vechtpartij tussen jongeren. De man hitste de gemoederen op en werd bovendien al lange tijd als ontvlucht beschouwd, omdat hij de voorwaarden van zijn vrijlating met enkelband niet naleefde.
 
Omstreeks 17.40 uur ontving de politie een oproep voor een vechtpartij tussen jongeren aan de Van Campenhoutstraat in Berchem. Toen verschillende patrouilles arriveerden, had er zich een groep van dertig jongeren gevormd. Ze weigerden alle medewerking en stelden zich zeer uitdagend op. Drie trachtten de gemoederen op te hitsen. Toen de inspecteurs hun identiteit wilde controleren, zette één van hen het op een lopen. Hij werd achtervolgd en met enige moeite onderschept in de Resedastraat.
 
Op het politiekantoor aangekomen, ontdekten de inspecteurs dat de 22-jarige jongeman uit Berchem zich aanvankelijk voor zijn broer had uitgegeven. De reden lag voor de hand. De man, die een enkelband draagt, werd sinds 22 november als ontvlucht beschouwd omdat hij de voorwaarden van zijn vrijlating niet naleefde. Hij zal de rest van zijn straf in de gevangenis moeten uitzitten. (belga/ka)