Man krijgt vier jaar cel voor stelen van auto's en... fluit van Blankenbergse korpschef

Korpschef Hans Quaghebeur (links) met inspecteur Tom Dufour en eerste schepen Daphné Dumery.
Foto Mathias Mariën Korpschef Hans Quaghebeur (links) met inspecteur Tom Dufour en eerste schepen Daphné Dumery.
In het Gentse Hof van Beroep heeft Abdelouahed A. vier jaar cel gekregen voor het stelen van enkele auto's en... de fluit van een korpschef. A. en twee Waalse kompanen stalen in juni 2016 drie auto’s, waaronder de Toyota van de Blankenbergse korpschef Hans Quaghebeur. 

De auto werd de volgende dag al teruggevonden in Brussel, maar een deel van het muziekmateriaal dat in de koffer lag, was spoorloos. Onder meer de ebbenhouten fijferfluit en een boek met partituren van de korpschef bleken verdwenen. 

Kopstuk Abdelouahed A. (46) uit Luik werd veroordeeld in eerste aanleg tot vier jaar effectieve celstraf, deze straf werd bevestigd. Hij ontkent de leider van de bende te zijn en geeft enkel de heling van twee wagens toe. Zijn kompanen Brandon M. en, Youssef A., krijgen drie jaar en 24 maanden effectief. M. geeft enkel een klein aandeel toe, A. ontkent van iets te weten. 

De procureur-generaal noemde hen daarom "een bende muilentrekkers" en vroeg opnieuw vier jaar effectief voor het kopstuk, en straffen met uitstel voor de twee anderen. Het hof achtte de bendevorming en diefstal van de wagens bewezen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Van de Wal

  Zal wel een fluitje van een cent geweest zijn dan.

 • Vermeiren Frans

  Wel een rare zinspeling he de fluit van de korpschef.

 • Jan De Greef

  Een auto stelen, tot daar aan toe. Maar de fluit van een korpschef! Hoe gaat die mens nu zijn gezag laten gelden? Amai!

 • René Lippeveld

  Ja, dat geloof ik onmiddellijk. Ging het om verdwenen muziekmaterieel van iemand van de muziekschool of een hobbyist, men keek nog niet om.

 • Frans De Decker

  Prachtig voorbeeld van klassejustitie, moest een gewone man op straat zijn geweest.......