Man krijgt thermische schok tijdens zwempartij in kanaal, lichaam teruggevonden onder brug in Tubeke

Beeld van het kanaal Brussel-Charleroi in Halle, archiefbeeld ter illustratie.
Mozkito Beeld van het kanaal Brussel-Charleroi in Halle, archiefbeeld ter illustratie.
Gisterenavond is in Oostkerk, een deelgemeente van Tubeke, het lichaam van een verdronken man teruggevonden. Dat is vandaag vernomen bij de Waals-Brabantse hulpverleningszone.

De man was aan het zwemmen in het kanaal Charleroi-Brussel en kreeg een thermische shock, die in de hand werd gewerkt door de felle hitte. Het hele gebeuren werd gefilmd door een schipper. Het lichaam werd uiteindelijk rond 19 uur onder een brug in Oostkerk gevonden. De gerechtelijke autoriteiten konden vandaag nog niets zeggen over de leeftijd en de afkomst van het slachtoffer. 
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eric Horta

  Ik heb er een bootje liggen,nog mensen zwemmen er. Zeer gevaarlijk,cmmerciele vaart,pleziervaart. En het kanaalwater zit vol giftige stoffen. Veel fietsers voor de rest weinig volk,in geval van nood niemand.

 • Yves Steenssens

  Kreeg ooit thermische schok redelijk ver van het kleine strand te Oostende - dacht dat het einde verhaal was maar trachtte niet te panikeren en zwom zachtjes terug naar het warmere water - het waren onvergetelijke angstige zwemmomenten- het ijskoude water versmacht je gewoon .

 • Louis Bouduin

  Toen ik gisterenavond in het journaal de waarschuwingen zag tegen dit verschijnsel, vreesde ik al dat vandaag iemand het tegendeel ging bewijzen. Helaas tevergeefs dus en heel veel sterkte voor de achterblijvers.

 • guido vermeyen

  Zelf meegemaakt...aan de opp. best warm, met een "eendenduik" 1 a 2 meter onder water ijskoud !...Het is alsof dat je de frigo van de colruyt induikt....maar dan veel kouder........

 • sven vandemaele

  Filmen kunnen ze allemaal, maar helpen...