Man krijgt messteek in been in Antwerpen: dader spoorloos, mogelijk afrekening in crimineel milieu

PLA
Aan de Blancefloerlaan op de Antwerpse Linkeroever vond deze middag een zwaar geval van geweld plaats. In eerste instantie was er sprake van mogelijke verkeersagressie, maar dat blijkt niet te kloppen, zegt de politie, die het incident onderzoekt. Mogelijk is er sprake van een afrekening in het criminele milieu. Eén betrokkene raakte ernstig gewond nadat hij een messteek in zijn been kreeg. Een klopjacht naar de andere betrokkene leverde niets op.

Volgens de eerste berichten ontstond er een ruzie na een verkeersongeval aan de Blancefloerlaan op Linkeroever maar die piste lijkt minder en minder waarschijnlijk.  Volgens getuigen zag het er eerder uit als een afrekening tussen criminelen. 

De politie bevestigt dat het slachtoffer, een veertigjarige man, een messteek in het been heeft gekregen. Het slachtoffer werd ter plaatse verzorgd, eerst door de agenten die als eerste ter plaatse waren en later door een MUG-team. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd. Vermoedelijk werd hij gestoken met een keukenmes. Hij verkeert niet in levensgevaar en kon al een eerste keer verhoord worden. De man is gekend bij politie en gerecht.

SRT

Leden van het Antwerpse snelleresponsteam SRT kwamen meteen na het incident ter plaatse en gingen op zoek naar de andere betrokkene in een leegstaand appartementencomplex. Dat werd appartement voor appartement uitgekamd, maar uiteindelijk kon de politie niemand aantreffen. Politiewoordvoerder Willem Migom: “We zijn op zoek naar een andere verdachte van de agressie. Wij kijken daarvoor ook de politiecamera’s na.”

Intussen is het labo aangekomen voor sporenonderzoek. Het busverkeer wordt omgeleid, trams blijven wel hun normale traject volgen.

Getuigen

Twee werknemers van de firma Sign waren in de buurt bezig met bewegwijzering op het moment van de feiten. “We hadden net onze middagpauze en zaten in de camionette te lunchen. Aan de overkant van de straat zat een Afrikaanse man met een rugzak tussen twee geparkeerde wagens. Hij zat op zijn hielen. ‘Wat doet die daar?’, zegden wij nog tegen elkaar. Even later kwam een blanke jongeman in joggingbroek voorbij gewandeld. Hij was ter hoogte van de man die tussen de auto’s zat. Even keek hij opzij en spurtte dan hard weg. De Afrikaanse man liep achter hem aan. Dan verdwenen zij achter de hoek en waren zij uit ons zicht.” 

De Roeck
De Roeck
PLA
PLA
PLA4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  Antwerpen wordt stilaan weer bewoonbaar, de criminelen liquideren elkaar, ...

 • Hendrik Somers

  Dat is geen afrekening, dat heet een kleine waarschuwing in het milieu

 • Marc Verdonck

  Lopen ze voortaan allemaal met een mes op zak.

 • louis pippers

  Alle dagen iets in Antwerpen messteken,schieten, drugs, overvallen,inbraken en noem maar op schande voor deze stad en zijn beleid en vooral voor de politie die niet bij machte zijn om de criminaliteit in te perken