Man krijgt lift en boodschappen van barmhartige Samaritaan, maar steelt daarna zijn auto

Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.
Dani H. uit Zwijndrecht riskeert veertig maanden cel en een boete van 2.000 euro voor meerdere autodiefstallen die hij pleegde in 2017. In één geval stal hij de auto van een vrijgevige man die hem wilde helpenDe twintiger, die illegaal in het land verblijft, verkocht het slachtoffer ook rake klappen, nadat die weigerde om voor hem een televisietoestel te kopen. 

In december 2017 was Dani H. bij een man in de wagen gestapt en had hij een lift gevraagd voor zijn gezin, omdat zijn kinderen nat werden in de regen. De bestuurder stemde in en bracht hen naar huis. De beklaagde vroeg vervolgens of hij met hem niet naar de winkel wilde rijden. Opnieuw toonde het slachtoffer zijn goede hart en telde hij 88 euro voor boodschappen neer. 

Toen Dani H. ook nog een televisietoestel wilde, was de maat vol. Het slachtoffer weigerde en werd door de twintiger in elkaar geslagen. Daarna ging H. er met zijn auto vandoor, ook al had hij geen rijbewijs. De wagen werd later teruggevonden in Duitsland. Hij beweerde later dat het slachtoffer zijn vrouw had proberen te verkrachten en dat hij daarom geweld had gebruikt. "Compleet ongeloofwaardig", stelde de procureur. 

Amper een week eerder ging H. al met een andere auto aan de haal. Een vrijwilligster was hem toen komen helpen bij het invullen van papieren. Hij ging met een smoesje naar haar wagen en reed ermee weg. De auto werd uiteindelijk aan de vrouw terugbezorgd.

Dronken in Carrefour

H. wordt daarnaast ook nog vervolgd omdat hij zich agressief gedroeg tegenover de politie, nadat die in januari vorig jaar bij hem thuis kwam na een melding van huiselijke moeilijkheden. Hij probeerde de agenten een kopstoot te geven en had naar hen gespuwd. Op dat moment was hij dronken.

Drie dagen later werd hij in de Carrefour van Zwijndrecht opnieuw in beschonken toestand gearresteerd, nadat hij een flesje parfum had leeggespoten en een energiedrankje opgedronken. Ook toen gedroeg hij zich weerspannig. 

De procureur vorderde veertig maanden cel, al mag de helft daarvan met uitstel zijn als hij zich laat behandelen voor zijn alcohol- en agressieprobleem. Een vonnis volgt midden juli.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • frank triolet

    Haha na zoveel keren nog Met uitstel