Man krijgt 4 jaar voor moordpoging op ex-vriendin

De correctionele rechtbank van Brugge heeft Franky D. veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. De 61-jarige man uit Sint-Joris bij Beernem stond terecht voor een moordpoging op zijn ex Diana V.D. (50). Hij verklaarde dat hij niet de intentie had om haar te doden.

Franky D. kon de breuk met zijn vriendin na een relatie van tien jaar moeilijk verwerken. Hij bestookte haar onder andere met sms'jes waarin hij haar expliciet met de dood bedreigde. Op 3 november 2011 trok hij met een geladen wapen naar het huis van zijn ex-vriendin. Daar ontstond een gevecht tussen de beklaagde en de nieuwe vriend van het slachtoffer. Daarbij werd ook een schot gelost.

De advocaat van Franky D. argumenteerde dat zijn cliënt helemaal niet de bedoeling had om het wapen te gebruiken. Het schot ging gewoon toevallig af in het tumult. Na de feiten sloeg de man ook niet op de vlucht. Hij reed gewoon naar huis, waar hij even later werd ingerekend.

De rechter veroordeelde Franky D. voor zijn actie uiteindelijk tot een celstraf van vier jaar. Hij moet ook een schadevergoeding van 2.500 euro betalen.