Man komt op gruwelijke wijze om in slachthuis Charleroi: collega’s in shock

Robert Renier (58) was aan de slag in het slachthuis van Charleroi toen het drama gebeurde.
Google Maps/Facebook Robert Renier (58) was aan de slag in het slachthuis van Charleroi toen het drama gebeurde.
Een werknemer van het slachthuis van Charleroi is vrijdag op een vreselijke manier om het leven gekomen. Het hoofd van onderhoudsmanager Robert Renier (58) kwam vast te zitten in een machine die gebruikt wordt om dieren te verdoven. Zijn collega’s zijn in shock.

Hoe het arbeidsongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Vast staat wel dat Renier het slachthuis goed kende, want hij werkte er al 34 jaar. Dat meldt La Nouvelle Gazette.

Lift

Onderzoek moet uitmaken hoe Renier rond 13 uur precies met zijn hoofd in de werkende lift van het verdovingstoestel vast kwam te zitten. Er stonden vrijdag nochtans geen slachtingen gepland. Zowel de politie als het arbeidsauditoraat zullen zich over de zaak buigen.


De man leidde op het moment van het drama een onderhoudsteam van een vier- tot vijftal arbeiders die op de site aan de slag waren. Zijn collega’s zijn diep onder de indruk. Ook de directie is aangeslagen. “Ik werk hier 33 jaar”, aldus directeur Philippe Louis. “Ik ken Robert al sinds ik hier aan de slag ben. Ik ben sprakeloos. Dit is zo dramatisch. We zijn allemaal in shock.”

Renier was gehuwd, vader van twee kinderen en grootvader van drie. Hij was voorzitter van het oudercomité van de Notre-Dame de Lourdes-school in Gilly, een deelgemeente van Charleroi. De directie postte op Facebook een eerbetoon aan hem en stelde het jaarlijkse sinterklaasbal dat hij organiseerde - en net dit weekend plaats zou vinden - uit. (lees hieronder verder)

Ook de ‘1944’s Allied Remembrance group 703 Tank Destroyer’ – een herdenkingsgroep waar Renier bij aangesloten was – heeft zijn medeleven uitgedrukt op sociale media.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danny Bollaert

  Veel sterkte aan de familie collega's en vrienden.

 • sandra van belle

  Sterkte aan de familie, vrienden en collega s

 • Krikke Feyaerts

  Rust in vrede , sterkte aan al zijn vrienden en familie

 • Joris Peeters

  RIP. Mijn medeleven aan familie, collegas en vrienden.

 • Katrien Van Vosselen

  Rip