Man komt om na ontploffing obus in Tielt

In Tielt is rond 16 uur een dertiger om het leven gekomen toen een obus ontplofte. Dat gebeurde in een loods van het grondwerkenbedrijf Braekevelt, langs de Marialoopsesteenweg. De hulpdiensten snelden nog ter plaatse maar konden niks meer doen voor het slachtoffer. 

Het slachtoffer probeerde de obus zelf open te slijpen, zegt het parket van Brugge. Het springtuig was gevonden op een werf in Oostrozebeke. Na het werk nam het slachtoffer de obus mee naar het bedrijf waar het ongeval gebeurde.

Het slachtoffer is 38 jaar en runde het grondwerkenbedrijf samen met zijn vader. DOVO, de Dienst voor Opruiming van Vernietiging van Ontploffingstuigen, voert een onderzoek op de plaats van het drama. Het terrein van het grondwerkenbedrijf blijft afgesloten tot het onderzoek is afgerond.
28 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • DIRK VAN DESSEL

  Halve gare !

 • Vanessa Vandeputte

  Sommige reacties passen hier niet echt niet is zeer spijtig en die dat zeggen dat ne idioot is of zo een dingen zeg je niet zou maar jou kind moeten zijn.veel sterke aan de nabestaande.iemand van oostrozebeke

 • Frederik Boogaerts

  Geen compassie ge moet echt een idioot zijn om dat te doen

 • PLANCKAERT Johan

  heel spijtig ongeval maar waarom met een slijpschijf een bom proberen te bewerken? onbegrijpelijk . veel sterkte aan zijn familie.

 • bart verloy

  Hmmmm, hoe ouder des te gevaarlijker. Allee, dat is toch zo bij mijn schoonmoeder .