Man in de cel voor poging tot doodslag op agente tijdens achtervolging in Oostende

In de wagen van de dader werden gestolen spullen aangetroffen.
Getty Images In de wagen van de dader werden gestolen spullen aangetroffen.
De Brugse onderzoeksrechter heeft een 48-jarige man uit Anderlecht aangehouden op verdenking van poging tot doodslag op een politieagente in Oostende. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Bij de start van een achtervolging dreigde R.A. in te rijden op het slachtoffer.

De politie van Oostende zag dat een van de lichten van R.A. zijn voertuig niet werkte en wilde hem aan een controle onderwerpen. De bestuurder was daar duidelijk niet happig op, want hij probeerde weg te vluchten. Ter hoogte van een tankstation in de Verenigde Natiënlaan kon de politie het voertuig bijna onderscheppen. De man uit Anderlecht duwde toch weer het gaspedaal in. Een politieagente kon slechts ternauwernood wegspringen.

Tijdens de daaropvolgende achtervolging lapte R.A. heel wat verkeersregels aan zijn laars. Zo reed hij aan te hoge snelheid en negeerde hij enkele rode verkeerslichten. Uiteindelijk kon de verdachte pas in de Parijsstraat gevat worden. In zijn voertuig werden spullen aangetroffen die eerder op de nacht gestolen waren bij de Oostendse hockeyclub. 

De verdachte werd dinsdagnamiddag door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, gewapende weerspannigheid en diefstal. De raadkamer beslist vrijdag of hij langer in de cel moest blijven. Zijn passagier vluchtte bij het begin van de achtervolging te voet weg, maar kon niet meer ingerekend worden. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • DIRK VAN DESSEL

    Geen compassie, zware sanctie is passend.