Man drie uur ondervraagd in zaak-Béatrice

kos
In de zaak van het vermoorde meisje Béatrice Berlaimont hebben de speurders en onderzoeksrechter Langlois vrijdag drie uur lang een man ondervraagd. De man kreeg, zoals de procedure-Salduz voorziet, bijstand van een advocaat, meester Xavier Koener. Na zijn verhoor werd de man niet van zijn vrijheid beroofd.

Volgens zijn raadsman had de man zich geheel uit vrije wil aangemeld omdat hij vreesde voorwerp van verdenking te zijn. Hij gaf uitleg over zijn tijdsgebruik.

Geruchten over verdachte
Het parket gaf vanmiddag een persconferentie over de moord op het 14-jarige meisje. Kort voor het begin daarvan circuleerde RTL het bericht dat er een verdachte was aangehouden, maar tijdens de persconferentie wilden de speurders dat niet bevestigen. Op de persconferentie werd er geen nieuwe info gegeven. VRT-journalist Liesbeth Indeherberge vermoedt dat het parket de gemoederen in de regio wat wil bedaren, aan de vooravond van de begrafenis van het meisje. De begrafenis van het 14-jarige meisje vindt zaterdag om 10 uur plaats in de Saint-Martinkerk in Aarlen. Leerlingen van het Koninklijk Atheneum van Aarlen, waar Béatrice Berlaimont school liep, zullen, begeleid door leerkrachten, aanwezig zijn.

Geen verband
Wat het parket wél beklemtoonde, is dat er geen verband is tussen een geval van agressie op een jonge vrouw, gisteravond in de buurt van Aarlen, en de zaak van Béatrice Berlaimont. "Een jonge vrouw werd er beroofd van haar bankkaart, en het slachtoffer heeft een automobilist om hulp geroepen", verklaarde persmagistraat Sarah Pollet. "We begrijpen dat deze twee voorvallen een gevoel van onveiligheid kunnen creëren, gelieve het ook niet aan te wakkeren", vroeg de magistrate aan de pers. "Elk lek kan een schending van de wet zijn en het onderzoek compromitteren."

De burgemeester, Vincent Magnus, heeft wel aangekondigd dat er meer blauw op straat komt. Er zullen extra ploegen van de federale politie patrouilleren, zodat alle burgers van Aarlen zich veilig voelen.