Man die verdacht wordt van moord op gevangenisverpleegster bedreigt al na één uur vrouwelijke cipier in gevangenis

.
Jef Van Nooten .
Moordverdachte Marco L. (43), die samen met Ashley V.D.V. (33) verdacht wordt van de moord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts, heeft in de gevangenis meteen een tuchtmaatregel gekregen. Amper één uur nadat hij de gevangenis in Turnhout was binnen gebracht, bedreigde hij een vrouwelijke cipier.

Marco L. en Ashley V.D.V. zijn gisteravond in ons land toegekomen nadat ze door Spanje zijn uitgeleverd. Deze voormiddag verschenen ze allebei voor de onderzoeksrechter in Turnhout. Ashley deed dat in opvallende outfit, met een doodskop op haar legging.

Ashley V.D.V. werd vanmorgen voor de onderzoeksrechter geleid.
Jef Van Nooten Ashley V.D.V. werd vanmorgen voor de onderzoeksrechter geleid.

De onderzoeksrechter in Turnhout besliste beiden aan te houden op verdenking van roofmoord en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Na hun aanhouding door de onderzoeksrechter werden ze naar de gevangenis gebracht. Ashley V.D.V. is in Hasselt achter de tralies gezet. Normaal zou ze in Antwerpen haar voorhechtenis uitzitten, maar dat was geen optie omdat slachtoffer Christine Lenaerts daar werkzaam was.

Bedreiging

Haar ‘partner in crime’ Marco L. werd opgesloten in de gevangenis in Turnhout. Daar maakte hij onmiddellijk amok. Bij aankomst eiste hij meteen om een sigaret te mogen roken op de koer. Even later bedreigde hij een vrouwelijke cipier. Het leverde de moordverdachte meteen een tuchtmaatregel op. In afwachting van de tuchtprocedure mag hij al zeker drie dagen geen wandeling maken, en eventueel bezoek moet achter glas plaatsvinden.

Verdachte Marco L. vanochtend in Turnhout
Jef Van Nooten Verdachte Marco L. vanochtend in Turnhout

Moord

Het lichaam van de 45-jarige Christine Lenaerts uit Grobbendonk werd op 27 april gevonden aan het jaagpad langs het kanaal Herentals-Bocholt in Olen. De verpleegster was op dat moment al enkele dagen vermist. Ze had kort voor ze verdween nog onderdak geboden aan Ashley, een gedetineerde in de gevangenis van Antwerpen waar Lenaerts werkzaam was. 

De vrouw was niet teruggekeerd van haar penitentiair verlof en zou aan Lenaerts bescherming gevraagd hebben tegen haar vriend, eveneens iemand met een gerechtelijk verleden. Lenaerts werd omwille van haar tussenkomst geschorst door de gevangenis.

Een dag na de vondst van het lichaam werd het koppel in Spanje aangetroffen en opgepakt. Het parket vroeg daarop de overlevering en die is er nu dus ook gekomen.
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Rompaey

  Na enkele jaren laat justitie hem toch vrij, dan mag hij opnieuw beginnen, dat noemt justitie zich opnieuw integreren in onze maatschappij.

 • Ronald Van Ee

  oei dat daar maar geen klacht van komt van de groep die over de rechten van de mens gaat want is dat geen vorm van foltering het weigeren van een hoognodige sigaret en niet mogen wandelen op de koer ! als dat maar geen procedure fout wordt en ze hem in vrijheid moeten stellen wegens een inbreuk op zijn rechten .

 • Gerard Braeckmans

  Opsluiten en eten geven langs een luikje. Emmer om zijn gevoeg te doen en matras pas om 10 h 's avonds. Verder als meubilair een betonnen stoel. Meer moet dat niet zijn. Geen boeken, geen kranten. Niets. Hij zal wel kalmeren.

 • ANN LIMBOS

  Tegenover vrouwen durft die ' stoere ' gast uithalen. Morgen dient zijne advokaat een klacht in wegens schending van zijn rechten.

 • Frank Meynen

  niet te streng voor dat ventje zijn he want ik denk dat het aan zijn ogen zal krijgen met al dat stof in de gevangenis , ocharme dat dutske toch !! zucht