Man die twee personen neerstak in Colruyt Jette vrijgelaten

De 33-jarige man die gisterenavond twee mensen zou neergestoken hebben in het Colruyt-warenhuis in Jette is vandaag door de onderzoeksrechter vrijgelaten, maar wel in verdenking gesteld voor slagen en verwondingen, illegaal verblijf en verboden wapendracht. Uit het onderzoek zou blijken dat de man geprovoceerd werd door de slachtoffers en dat er mogelijk zelfs sprake is van wettige zelfverdediging. Dat meldt het Brusselse parket.

De feiten vonden gisterenavond omstreeks 20.45 uur plaats, net voor sluitingstijd van het warenhuis. Op dat tijdstip werd de politie Brussel-West (Jette, Ganshoren, Koekelberg, Sint-Jans-Molenbeek en Sint-Agatha-Berchem) opgeroepen voor een gevecht. Bij aankomst zagen de agenten twee gewonde personen op de grond liggen, terwijl een verpleegster de eerste zorgen toediende. Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis overgebracht, een van hen zelfs in kritieke toestand.

De man die de messteken had toegebracht, verschuilde zich in de toiletten van het warenhuis, maar verzette zich niet tegen zijn arrestatie. Hij toonde ook de plaats waar hij het wapen verstopt had. In zijn verhoor bij de politie verklaarde de man dat de twee slachtoffers hem beledigd en geprovoceerd hadden, waarna er een gevecht was ontstaan. Dat zou uit de hand gelopen zijn. Hij zou zijn twee tegenstrevers verwond hebben met het mes.

Deze namiddag werd de man opnieuw verhoord, ditmaal door de onderzoeksrechter. De twee slachtoffers konden nog niet verhoord worden, maar uit het onderzoek bleek alvast dat zij de dader brutaal zouden aangevallen hebben.

"Gezien het mogelijk is dat de dader gehandeld heeft uit wettige zelfverdediging, maar het minstens zou vaststaan dat er sprake is van uitlokking, werd de dader door de onderzoeksrechter vrijgelaten", zegt parketwoordvoerster Marie-Rose Broucker. "Het onderzoek loopt door."