Man die schaar in hart 17-jarige stak tijdens ruzie in asielcentrum schuldig aan doodslag

Tijdens de vechtpartij stak Alpha Diallo (foto) een schaar recht in het hart van Molakhel. Door de klap brak de schaar in twee.
Belga Tijdens de vechtpartij stak Alpha Diallo (foto) een schaar recht in het hart van Molakhel. Door de klap brak de schaar in twee.
De jury van het hof van assisen van Namen heeft donderdagavond na vier uur deliberatie Alpha Diallo schuldig bevonden aan de doodslag op Amer Molakhel, een Afghaanse vluchteling van 17, in februari 2018 in het centrum van Fedasil in Pondrôme (Beauraing).

Op 6 februari 2018 brak er een gevecht uit tussen de twee jonge mannen omdat Alpha Diallo weigerde marihuana aan het slachtoffer te verstrekken. De 19-jarige Diallo had bij het verlaten van zijn kamer een schaar meegenomen. Tijdens de vechtpartij stak hij die recht in het hart van Molakhel. Door de klap brak de schaar in twee. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar die konden enkel vaststellen dat het slachtoffer overleden was.

Volgens de jury was er geen sprak van wettige zelfverdediging, ze vond dat de slagen die de beschuldigde kreeg niet ernstig genoeg waren om een dergelijke reactie van zijn kant te rechtvaardigen. De jury accepteerde ook niet dat hij geprovoceerd werd.

De zitting gaat vrijdagochtend voort met het rekwisitoor van de advocaat-generaal over de straf en de pleidooien van de verdediging daarover. 

Bekijk ook:

Familie van vermoorde Daniël (9) werd afgeperst.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • sven raets

  Geef hem levenslang maar niet in Belgie uitzitten want dan kost die aan ons nog geld

 • Leo Peeters -Duym

  Uiteraard heeft de Afghaanse vluchteling, Amer Molakhel, recht op gerechtigheid. Maar hebben we nog niet genoeg aan de misdaden van het eigen volk dat we pakken energie en geld moeten besteden aan de geschillen en misdaden van die vele gelukzoekers? Zitten onze gevangenissen nog niet vol genoeg, wetende dat elke gevangene bijna 200€ per dag kost?

 • luc verriest

  Drugs dealen binnen het asielcentrum, moord met een schaar, en nog vele andere misdaden. Dan komen ze naar hier om een beter leven te hebben. Tja, sommigen hebben een apart idee van dat beter leven!

 • Tom Der Kinderen

  Proficiat , drugsdealen in het asielcentrum en ene vermoorden op 19jaar... hij krijgt toch nog de Belgische nationaliteit niet?!?!

 • kurt jansens

  Niks dan problemen met die gasten. Opvangen buiten de EU. Jullie plaats is niet hier.