Man die Raoul Hedebouw neerstak handelde uit wraak

Dokter schrijft Hedebouw twee weken rust voor

BELGA
De zestiger die tijdens de 1 meiviering PVDA-kopstuk Raoul Hedebouw met een mes aanviel, is vandaag na verhoor door de onderzoeksrechter in Luik onder aanhoudingsbevel geplaatst. De dader zegt uit wraak te hebben gehandeld, omdat hij zich in de steek gelaten voelde door gerecht en politiek. De man zal psychologisch onderzocht worden, zo werd vernomen bij het parket van Luik.

De 62-jarige man uit Luik zou meerdere politici gecontacteerd hebben in verband met problemen die hij had met het gerecht en meer bepaald met twee zaken van agressie - een keer in Antwerpen en één in Luik - waarvan hij het slachtoffer zou zijn geworden. De man was van mening dat de aanvallers niet zwaar genoeg waren gestraft en hij voelde zich naar eigen zeggen in de steek gelaten door het gerecht en de politiek.

De man had onlangs ook Raoul Hedebouw aangeschreven, maar die had niet geantwoord. Daarom viel hij het PVDA-Kamerlid gisteren aan, uit wraak en "in naam van het volk". Hedebouw kreeg tijdens de 1 meiviering in Luik een mes in het bovenbeen. Hij raakte lichtgewond. De dader zegt dat hij zeker niet de intentie had om te doden.

De aanklachten hebben betrekking op het dragen van een wapen op het openbaar domein, zonder geldig motief, en het toebrengen van slagen en verwondingen met als verzwarende omstandigheid dat het slachtoffer volksvertegenwoordiger is.

Shock

"De dokter heeft me twee weken rust voorgeschreven. Ik zal zien of ik zoveel tijd nodig heb om weer de oude te worden, maar jullie begrijpen ongetwijfeld dat ik mij de komende dagen ga terugtrekken en de nodige tijd ga nemen om te herstellen", zo schrijft Hedebouw vandaag op zijn Facebook-pagina.

Hij heeft momenteel "wat last van de shock", zo klinkt het nog. "Naar het schijnt is dat niet abnormaal de dag nadien. Het is niet gemakkelijk om te verwerken dat iemand je fysieke integriteit heeft geschonden. En daarbij nog het besef dat het veel erger had kunnen zijn", aldus Hedebouw.

Volgens Hedebouw begint hij nu ook wat meer pijn te ondervinden van zijn wonde. Hij trekt zich even terug om te herstellen. "Ik zal voorlopig dus enkel communiceren via de sociale media", klinkt het.

Raoul Hedebouw - Nederlands

Dag allemaal, Eerst en vooral bedankt voor jullie hartverwarmende berichten. Ze doen deugd. Ik geef jullie hierbij een update over mijn toestand. Ik heb vandaag wat last van de shock. Naar het...