Man die onder invloed moeder en twee kinderen aanreed in Waasmunster, is vrijgelaten

ongeval Waasmunster
Kristof Pieters ongeval Waasmunster
De bestuurder die vrijdagavond een moeder en haar twee kinderen aanreed in Waasmunster, is vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Dat bevestigt het parket Oost-Vlaanderen aan VTM NIEUWS. De slachtoffers zijn intussen buiten levensgevaar.

De 27-jarige man uit Sint-Niklaas werd deze middag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. "De onderzoeksrechter besliste na verhoor van betrokkene, en op basis van de elementen uit het onderzoek tot op heden, om de man vrij te laten onder strikte voorwaarden", zegt parketwoordvoerster Sarah Demeyer.

Het ongeval gebeurde vrijdagavond rond 20 uur aan een fietsbrug in de straat Koolputten, aan de Mirabrug in Waasmunster, vlakbij de grens met Hamme. Een automobilist met een nieuwe, zware BMW reed de moeder en haar kinderen uit Temse aan op het fietspad. De omstandigheden van het ongeval worden onderzocht door een verkeersdeskundige. De man was onder invloed van alcohol. Hij werd gearresteerd en zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

Kinderen niet meer in levensgevaar

Na het ongeval kwamen drie medische interventieteams ter plaatse om zich over te slachtoffers te ontfermen. De moeder raakte zwaargewond, de twee kinderen van negen en zes jaar oud verkeerden in levensgevaar. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis. Alle slachtoffers zijn nu buiten levensgevaar, zegt het parket.
75 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Robert DE REU

  Sluit mij volledig aan bij de mening van Jurgen de Noor, ik zou het zelf niet beter kunnen verwoorden.

 • Dave Hosten

  Jurgen de Noor, je slaat de nagel op de kop, men schrijft maar vanalles en de lezers vormen zich al een beeld van dader, terwijl inderdaad nog niet is geweten, geintoxiceerd, dronken, ....groot verschil m.i. en het is niet omdat 2 kindjes zijn aangereden, wat verschrikkelijk is, dat dader al verantwoordelijk is of dat er causaal verband is tussen mogelijk drankgebruik en ongeval hé..;afwachten en dan (ver)oordelen?

 • Bart Roels

  wil niet zeggen dat hij vrijgesproken is he commentatoren! zijn proces moet nog komen en straf moet nog bepaald worden

 • salim rachid

  Ik verwacht wel een zwaarder straf dan die van de trouwstoet.

 • Jozef Van Raemdonck

  Een schande dat hij een volledige nacht in de cel heeft moeten doorbrengen. Toch alleen maar dronken een paar mensen ondersteboven gereden. Als dat al niet meer mag