Man die met kinderen in kanaal reed, blijft in cel

De 38-jarige man uit Tongeren die vorige week met zijn twee kinderen in zijn auto het Albertkanaal inreed, blijft een maand langer aangehouden.

Vorige week maandag reed de man met zijn twee kinderen in het Albertkanaal in Kanne bij Riemst. Hij wilde zelfmoord plegen en zijn kinderen meenemen. Een problematische vechtscheiding zou aan de basis liggen van de wanhoopsdaad. De man verklaarde aan zijn advocaat dat hij handelde uit radeloosheid.

Psychiater
"We hebben zeker niet aangedrongen op zijn invrijheidstelling omdat het dossier nog een aantal tegenstrijdigheden bevat", zegt zijn advocaat Gino Houbrechts. "Bovendien is het wachten op een aantal deskundigenverslagen. Er is een psychiater aangesteld om de toestand van de man te onderzoeken. Binnen afzienbare tijd willen we zijn voorlopige invrijheidstelling aanvragen, maar daar moeten strikte voorwaarden aan gekoppeld worden", zegt Houbrechts.
 
Onduidelijkheid
Er is vooral onduidelijkheid over hoe de vader met zijn zoontje van elf en dochtertje van zeven uit de wagen en uit het kanaal is geraakt. De elfjarige jongen beweerde dat hij zijn zusje en papa gered had. De man verklaarde van in het begin aan de politie dat hij zijn zoontje en dochtertje via een venster uit het voertuig had gehesen en hen naar de kanaaloever had gebracht. "De versie van de zoon, die lijnrecht tegenover de versie van de vader staat, is een zeer grote tegenstrijdigheid, die nog om opheldering vraagt", besluit Houbrechts. (belga/sam)