Man die jongetje (10) door Brussel liet rijden terwijl hij telefoneerde, is geïdentificeerd

De man laat een jongetje van tien het stuur overnemen.
rv De man laat een jongetje van tien het stuur overnemen.
De vader die zijn tienjarige zoon achter het stuur laat kruipen en door Brussel laat rijden terwijl hijzelf aan het telefoneren is, is geïdentificeerd. Ook de identiteit van het jongetje is gekend. Dat meldt het Brusselse parket. Ze dienen wel nog verhoord te worden. Het onderzoek naar de leefomstandigheden van de jongen loopt nog, aldus het parket.

Het filmpje dook midden augustus op Youtube op. Op de beelden was te zien hoe een man een jongetje van tien jaar het stuur laat overnemen terwijl hijzelf een telefoontje pleegt. De beelden zijn gemaakt in Brussel. De passagier op de achterbank filmt het jongetje terwijl hij behendig met de wagen rijdt. 

De politie stelde daarop twee processen-verbaal op, één voor diverse verkeersinbreuken en één voor een 'minderjarige in gevaar'. Daarom werd een dubbel onderzoek geopend:  één om de meerderjarige en minderjarige te identificeren en een tweede om de leefomstandigheden van de jongen na te gaan. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  En nu laat een of ander rechter hem gewoon vrij.

 • Wilma Buttiens

  levenslang rijverbod en wagen laten verbeurd verklaren

 • Adrien Beyls

  Oei oei Gino, de man die over alles zijn mening ventileert. Nooit met uw zoontje op de schoot de auto bestuurt? Nee, awel dan ben je oersaai.

 • Gino Denil

  Man rijbewijs afnemen. Heeft bewezen niet volwassen genoeg te zijn om in het verkeer te rijden. Jongetje misschien rij examen laten afleggen. Lijkt dat goed te doen.