Man die fatale slag aan Cleutjens uitdeelde vrij onder voorwaarden

Michel Cleutjens (52) wou tussenkomen toen een vriendin werd lastig gevallen op café.
Foto rv Michel Cleutjens (52) wou tussenkomen toen een vriendin werd lastig gevallen op café.
De 24-jarige man uit Antwerpen die de fatale klap uitdeelde aan Michel Cleutjens (52) heeft zichzelf woensdag aangegeven bij de politie. De onderzoeksrechter liet hem na verhoor vrij onder voorwaarden.

Het slachtoffer raakte op 7 juli omstreeks 4 uur 's morgens betrokken bij een vechtpartij in en buiten een café in de Van Arteveldestraat in centrum Antwerpen. De man incasseerde meerdere vuistslagen aan het hoofd en werd bewusteloos afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar overleed hij op 15 juli aan zijn verwondingen. Kort na de feiten werden twee betrokkenen van het gevecht verhoord, zij werden niet aangehouden.

Woensdag meldde een derde verdachte zich vrijwillig bij de politie. De 24-jarige man geeft toe dat hij het slachtoffer buiten het café in het gezicht sloeg, waardoor die ten val kwam en bewusteloos geraakte. Gisteren kwam de verdachte voor de onderzoeksrechter, die besloot hem vrij te laten onder voorwaarden. De man heeft vast werk en woont bij zijn moeder. 

België-Brazilië
Cleutjes was die bewuste café-avond met vrienden op stap om de overwinning van België op Brazilië te vieren. Ze zaten in het Thaise café SaTang omdat hij een vriend had met Thaise roots. "Het onrecht waartegen Michel dagelijks vocht, is hem fataal geworden die avond", zucht goede vriend Herman Poupaert. "Hij wilde tussenkomen omdat een vriendin lastig gevallen werd in die bar. Ook de vader van die vriendin greep in. Het kwam tot een schermutseling die eerder onschuldig was. Een tijdje later zou hij helemaal vanuit het niets een klap hebben gekregen die hem fataal is geworden."

"Laatste jaren erg deprimerend"
"De laatste jaren van Michels leven waren erg deprimerend", gaat Poupaert verder. "Toen hij in Gran Canaria woonde, werd hij verliefd op een Britse vrouw waarmee hij een dochter kreeg die ondertussen twaalf jaar is. Michel liet zijn zaak in Spanje achter om met zijn gezin in het Engelse Birmingham te gaan wonen. Daar liep zijn relatie jammer genoeg op de klippen. Omdat hij het contact met zijn dochter niet wilde verliezen, bleef hij in Engeland wonen. Maar een kleine acht jaar geleden ging het bedrijf waarvoor hij werkte failliet door de economische crisis. Hij had geen geld meer om voor zijn dochter te procederen en moest terug naar België komen."

"Michel lag in de knoop met zichzelf maar liet dat amper blijken aan de buitenwereld. Hij gedroeg zich altijd goed geluimd en stond klaar voor iedereen. Hij was ook diep gelovig, hij zei dat hij zijn energie daaruit kon putten om zijn leven weer op de rails te krijgen."
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lahn Yzewyn

  https://www.gofundme.com/een-waardig-afscheid-voor-michel

 • Staf Vandoorne van pierre de garde

  Voor criminelen is wonen in België een feest

 • patrrik versys

  k word hier totaal moedeloos van, ben beschaamd voor ons gerecht. Een goed beleid moet zorgen dat de mensen het goed hebben en net de criminelen los laten op de burger. ik zal er aan denken in het stemhokje

 • jan van coillie

  Volgens mij een heel normaal vonnis van de rechter omdat wij in Belgie wonen nergens anders ter wereld zou hij naar huis mogen alleen in Belgie

 • Mark Wijgers

  Doodslag en op vrije voeten, ze doen maar.