Man die drie voetgangers aanreed en vluchtte, was onder invloed en had geen rijbewijs

Dalemans / Mariotti
In Hasselt, in de buurt van Winterland, is zaterdagavond een zwaar ongeval met vluchtmisdrijf gebeurd. Daarbij raakten drie jongeren gewond. Eén van hen is zwaargewond en verkeerde een hele tijd in levensgevaar. De dader was onder invloed en had geen rijbewijs. De onderzoeksrechter heeft hem aangehouden.

Het ongeval gebeurde aan de Koning Boudewijnlaan. De drie slachtoffers werden iets over 20 uur aangereden toen ze op het zebrapad ter hoogte van Winterland wilden oversteken. Volgens getuigen gaf de bestuurder meteen na het ongeval plankgas en raasde de wagen weg. 

De drie slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis. Het gaat om een 26-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Berlare en een 27-jarige vrouw uit Gent. De toestand van één van de slachtoffers is momenteel kritiek.

De politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad heeft de verdachte intussen kunnen arresteren. Hij had zijn voertuig geparkeerd in de buurt, waar de politie hem uit een café haalde. Hij is geen onbekende voor het gerecht. Er is een verkeersdeskundige aangesteld die de omstandigheden van het ongeval zal onderzoeken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.