Man die drie voetgangers aanreed en vluchtte, was onder invloed en had geen rijbewijs

Dalemans / Mariotti
In Hasselt, in de buurt van Winterland, is zaterdagavond een zwaar ongeval met vluchtmisdrijf gebeurd. Daarbij raakten drie jongeren gewond. Eén van hen is zwaargewond en verkeerde een hele tijd in levensgevaar. De dader was onder invloed en had geen rijbewijs. De onderzoeksrechter heeft hem aangehouden.

Het ongeval gebeurde aan de Koning Boudewijnlaan. De drie slachtoffers werden iets over 20 uur aangereden toen ze op het zebrapad ter hoogte van Winterland wilden oversteken. Volgens getuigen gaf de bestuurder meteen na het ongeval plankgas en raasde de wagen weg. 

De drie slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis. Het gaat om een 26-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Berlare en een 27-jarige vrouw uit Gent. De toestand van één van de slachtoffers is momenteel kritiek.

De politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad heeft de verdachte intussen kunnen arresteren. Hij had zijn voertuig geparkeerd in de buurt, waar de politie hem uit een café haalde. Hij is geen onbekende voor het gerecht. Er is een verkeersdeskundige aangesteld die de omstandigheden van het ongeval zal onderzoeken.
138 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Werwaarts

  Rijbewijzen doden geen mensen , auto's wel . Bij dronkenschap of geen rijbewijs tijdens verkeerscontrole moet de politie ter plekke de auto afnemen en verbeurd verklaren ( behalve bij diefstal of onrechtmatig gebruik van een andere eigenaar ) . Beter dit preventief doen bij iedereen , dan repressief daders geldboetes geven of gevangen zetten als de doden reeds zijn gevallen .

 • Emi De graeve

  Dergelijke voorvallen worden dagelijkse kost dankzij de milde uitspraken van de rechters. Invoeren van de nultolerantie zoals in sommige andere landen. Geen rijbewijs : auto in beslag ! Stop met dat eeuwig gepamper voor onverantwoordelijk en onvolwassen gedrag.

 • william Masson

  Ja en groen en spa willen drugs legaliseren

 • rik lagrou

  wij moeten niet meer aanvaarden dat een dronken vriend of familie of klant; nog achter het stuur gaat =eveneens drugs= dit is enige mogelijkheid om dit binnen de 5 jaar gewoon te maken dat niemand nog zat achter stuur zat of vol drug

 • Gaston FOUBERT

  Ik praat totaal niet goed dat je dronken mag rijden. Maar 't is niet omdat je gedronken hebt dat je ook verantwoordelijk bent voor het ongeval. 't Is zoals je stil staat voor het rood licht en een nuchtere bestuurder achterop je wagen rijdt. Voor de goede orde, ik rijdt nooit als ik gedronken heb, meer zelfs, drink nooit.