Man die dochtertje van vriendin verkrachtte plaatste ook camera in de badkamer

Thinkstock
Een 49-jarige man uit Sint-Truiden stond vanochtend terecht in de correctionele rechtbank van Hasselt voor de tweevoudige verkrachting van een veertienjarig meisje. Dat de man zich aangetrokken voelde door jonge vrouwen, maakte raadsman van de burgerlijke partij Peter Donné duidelijk: "Hij zocht ook naar porno met termen als ‘daddy fucks teen’. De actrices mogen dan wel meerderjarig zijn, maar het idee baart me toch zorgen."

Het openbaar ministerie spreekt van zware feiten. "De beklaagde heeft ongeveer een jaar een relatie gehad met de moeder van het slachtoffer. De veertienjarige dochter vertelde aan het einde van de relatie anno 2013 aan haar begeleider dat ze twee keer door de man verkracht werd. Een eerste keer was dat het geval in augustus. De man was aan zijn brommer aan het werken, vroeg het meisje om zich uit te kleden en zich tegen de muur te zetten en sloeg toen toe. Een korte tijd later kwam de relatie tot een einde en werd de inboedel terug onder de rechtmatige eigenaars verdeeld. Op zijn appartement werd het meisje opnieuw slachtoffer van de Truienaar. Zij moest van hem zwijgen over de feiten", opperde de procureur.

Camera in badkamer

Op de laptop van de man werden, naast de gevoelige zoektermen, ook uitdagende foto’s van het meisje gevonden. In de badkamer van het appartement van de man was zelfs een tijdje een automatische camera geïnstalleerd, die reageerde op spraak. "De man beweert dat deze in opdracht van de moeder werd geplaatste omdat het jonge meisje ooit naaktfoto’s van zichzelf had gemaakt en ze dit wilde controleren. De moeder lijkt echter niet op de hoogte van de camera", zuchtte de procureur. Omwille van het strafblad van de man vroeg hij om een effectieve celstraf van veertig maanden.

De man verdedigde zichzelf en benadrukte dat hij de camera geplaatst had op vraag van de moeder. Voor de dochter wordt er een morele schadevergoeding van 5.000 euro gevraagd. Het vonnis volgt op 30 maart.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Elke Celis

    Dit soort mede inwoners wil toch niemand als vriend, vijand of buur, laat staan partner?! Er moet dringend opnieuw werk worden gemaakt van een openbare lijst met de namen en adressen van sexdelinquenten, met gradatie van de gepleegde feiten. Mensen hebben het recht op zelfverdediging. Mensen moeten zich dus kunnen informeren om voor hun eigen veiligheid en die van hun naasten te voorzien!

  • lut vanhyfte

    't Wordt eens hoogtijd dat de wetgever het gelegenheid bieden tot seksuele handelingen met minderjarigen streng bestraft, vooral vrouwen die een nieuwe partner in huis nemen dienen te beseffen dat de interesse van nieuwe vlam soms helemaal niet voor hén bedoeld is en mogen hun minderjarigen niet zomaar alleen in huis laten met mogelijke monsters.

  • luk demuynck

    zo mensen zijn erger dan moordenaars en komen weg met 5000€ ???? in wat voor tijd leven wij en waar hebben die rechters hun verstand gelaten?