Man die appartement huurde voor terroristen Brussel, vrijgelaten

Van links naar rechts: Smaïl Farisi, Ali El Haddad Asufi en Ibrahim El Bakraoui, in de gang van het appartement in Etterbeek.
rv Van links naar rechts: Smaïl Farisi, Ali El Haddad Asufi en Ibrahim El Bakraoui, in de gang van het appartement in Etterbeek.
Smaïl Farisi is onder voorwaarden vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Hij is de man die op de Kazernelaan in Etterbeek een appartement huurde vanwaar terroristen Osama Krayem en Khalid El Bakraoui de ochtend van de aanslagen in Brussel, vertrokken. 

Khalid El Bakraoui blies zichzelf op in het metrostation Maalbeek, terwijl Krayem, die zich ook moest opblazen, uiteindelijk terugkrabbelde. De jongere broer van Smaïl, Ibrahim Farisi, gebruikte de flat om een OCMW-uitkering op te strijken. Af en toe bracht hij er ook vriendinnetjes mee naartoe. Later werd de flat uitgeleend aan El Bakraoui. Na de aanslagen van 22 maart in het metrostation en op de luchthaven van Zaventem werd Smaïl opgedragen de hele boel schoon te maken. Hij werd samen met zijn broer op 11 april 2016 opgepakt. Ook hij werd eerder al vrijgelaten. 

Farisi blijft wel onder verdenking van deelname aan activiteiten van een terroristische groep, terroristische moorden en poging tot terroristische moorden, als dader, mededader of medeplichtige. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johny daneels

  Ongelooflijk, morgen is hij spoorloos , de leeflonen die wij betalen in zijn achterzak

 • Conny Van den Bosch

  Hopelijk zijn de mensen al die stommiteiten van de politici en justitie niet vergeten als de stemhokjes geopend worden.

 • Raoul Hoylaerts

  onder voorwaarden,als normale mens kan je dat toch niet geloven. hoe langer hoe meer denk ik dat het verslaan van het Derde Rijk een serieuse stommiteit was die ons op termijn zeer zuur zal opbreken.denk ik,iedereen kan zich vergissen...

 • Frank De Rycke

  Die uitspraken zijn hier toch een echte klucht !

 • Erwin Elskens

  Dit zijn zeer zware beschuldigingen en toch laten ze die los rondlopen. Weliswaar met “strenge voorwaarden”. Wie volgt dat op?