Man die Antwerpse schepen bestookte met postpakketten wordt geïnterneerd

Antwerps schepen Philip Heylen (CD&V).
BELGA Antwerps schepen Philip Heylen (CD&V).
De correctionele rechtbank heeft de internering bevolen van Jacques V.P. (55) uit Antwerpen. De vijftiger had Antwerps schepen Philip Heylen (CD&V) jarenlang ongewenste postpakketten gestuurd. De beklaagde ontkende dat, maar schriftonderzoek duidt hem wel degelijk als de verzender aan.

Philip Heylen diende eind 2008 voor het eerst klacht in tegen onbekenden, omdat hij allerlei pakketten op zijn naam en die van zijn echtgenote ontvangen had, hoewel zij niets besteld hadden. Ook de twee volgende jaren werden ze bestookt met ongewenste pakjes en abonnementen, waarvoor ze telkens klacht indienden.

Het geschrift op de bonnen was altijd hetzelfde. Op een van de pakketten bemerkte de politie een doordruk van de naam Carl K. Die man bleek ook geplaagd te worden door pakjes van dezelfde verzender als Heylen. Carl K. vermoedde dat Jacques V.P. daarachter zat. De beklaagde was immers misnoegd uit de buurtvereniging vertrokken, waartoe ook Heylen en Carl K. behoorden.

Huiszoeking
Bij een huiszoeking eind 2010 werden documenten gevonden die verwezen naar de pakketten. Jacques V.P. zegt dat ook hij pakjes ontving en dat hij er wordt ingeluisd. Hij erkent wel dat hij door de medicatie voor zijn medische problematiek niet altijd meer weet wat hij doet. Een gerechtspsychiater onderzocht de man, en die stelde een geestesstoornis vast, waardoor de rechtbank de internering van V.P. beval.