Man blijft in de cel voor brandstichting in Torhout

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een vijftiger uit Torhout met een maand verlengd op verdenking van brandstichting. De bewoners van het appartement beweerden eerst dat het om een ongeluk ging.

De brand in de Zuidstraat in Torhout ontstond op woensdag 16 april rond 22.20 uur. Een koppel vijftigers kon door de brandweer uit hun brandend appartement gered worden. Ze liepen wel rookintoxicatie en lichte brandwonden op.

Volgens Edwig D.C. stootte hij een met stof bekleed voetbankje tegen een petroleumkachel. De branddeskundige stelde echter vast dat die verklaring niet klopt, en dat de brand wel degelijk werd aangestoken.

Het koppel kwam eerder al in aanraking met het gerecht. Op 9 maart 2013 deelde Patricia D. in Zedelgem zes messteken uit aan haar partner. Voor die feiten werd ze eind januari 2014 veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf, waarvan vier jaar voorwaardelijk.

Na bijna een jaar in een revalidatiecentrum trok Edwig D.C. recentelijk toch weer in bij Patricia D. Beide betrokkenen kampen met een ernstig alcoholprobleem.