Man betrapt autodieven op heterdaad, daders lossen schot

De Bitterzoetlaan in Oostduinkerke
Google Streetview De Bitterzoetlaan in Oostduinkerke
Bij een poging tot autodiefstal in Oostduinkerke werden deze ochtend enkele schoten gelost met een alarmpistool. Twee dieven, vermoedelijk Noord-Afrikanen, hadden het gemunt op een grijze Mercedes SUV die op de oprit van een villa stond in de Bitterzoetlaan in Oostduinkerke. 

De dieven morrelden aan de wagen, maar werden betrapt door de eigenaar die thuis kwam rond 7 uur 45 's morgens. De eigenaar ging verhaal halen waarna een korte schermutseling ontstond. Om hun vlucht te kunnen verzekeren zou één van de twee dieven enkele schoten gelost hebben in de lucht met een alarmpistool. Daarop liet de bewoner de twee dieven lopen en verwittigde hij de politie. De daders dropen uiteindelijk af zonder buit. Het slachtoffer werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie hield een buurt- en sporenonderzoek, maar voorlopig is er geen concreet spoor dat naar de daders leidt.
99 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dikke Van Aarschot

  oei hebben die hun identiteit gegeven dat men weet dat het noord afrikanen zijn, want met deze hitte ziet iedereen bruin

 • Yvan Lissens

  Het was een alarmpistool, een pistool dat enkel losse flodders kan laten knallen en is, in de meeste gevallen, vrij te kopen in België. Of het aan te raden is om een alarmpistool te trekken bij een overval, is een andere vraag.

 • Heidi Werbrouck

  Hilarische reactie @ Wim Claes. Maar voor wie denkt dat dit nieuw is... helaas, West-Vlaanderen is al jaren slachtoffer van dit eerlijke Noord-Fransnoordafrikaans gespuis. Ramkraken, inbraken, overvallen... noem maar op. En politie kan niets doen ook al weten ze wie het is, enkel op heterdaad betrappen wordt door Frankrijk aanvaard, en dan nog.

 • els de Loof

  Nooit wapens toelaten. Kijk naar zot en gewelddadig Amerika.

 • johan vankeirs

  Waar hebben wij dat verdiend om dit alles te moeten ondergaan en aanvaarden door een handvol politici.