Man belt politie dat hij dief heeft doodgeslagen. Maar van inbraak blijkt nu geen sprake

De woning waar de vrouw is vermoord.
Tom Vierendeels De woning waar de vrouw is vermoord.
De onderzoeksrechter heeft een 37-jarige man uit Ternat onder aanhoudingsbevel geplaatst voor moord op een 32-jarige vrouw uit Brakel. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. 

De dertiger had zelf de politie gebeld met de melding dat hij een inbreker had doodgeslagen, maar van dat verhaal bleek weinig te kloppen. Wat dan wel de aanleiding is geweest voor de feiten, is nog niet duidelijk, aldus nog het parket. 

In de nacht van zaterdag op zondag heeft het parket Halle-Vilvoorde kennis gekregen van een verdacht overlijden in een woning in de Overnelleweg in Ternat. De 37-jarige bewoner van de woning heeft zelf de politie gebeld met de melding dat hij een inbreker zou hebben doodgeslagen. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen ze in zijn woning het lichaam van een 32-jarige vrouw uit Brakel aan. Op het eerste zicht wijst niets er echter op dat zij bij de verdachte zou hebben ingebroken.

De verdachte werd gisteren verhoord door de onderzoeksrechter, die de aanhouding bevestigde. De verdachte bekende tijdens dat verhoor de feiten. Het motief maakt nog deel uit van het onderzoek. Ook de precieze doodsoorzaak is nog niet geweten. Daarvoor wordt onder andere nog een autopsie uitgevoerd.

De toegang tot de woning is verzegeld door de politie.
Tom Vierendeels De toegang tot de woning is verzegeld door de politie.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • wouter de brabanter

  Claas Axion, betreft een kennis van mij, het slachtoffer dan. Gelieve de dader van zoiets vreselijks niet te verdedigen aub. Iedereen is geboren met verstand, maar niet met de mogelijkheid om het te gebruiken.

 • Claas Axion

  Mevr. Vanautgaerden. Dit betreft een kennis van mij, keur absoluut nie goed wat daar gebeurd is. Maar nu al conclusies trekken is ongegrond. Akkoord gestraft moet en zal hij worden indien hij schuldig is. Maar aangezien jij hem al bestraft moet je toch goed op de hoogte zijn?? Of niet soms??

 • an Vanautgaerden

  Hopelijk toch zware straf voor deze moord... zoiets kan toch ni in België ....

 • Diane Bernaerts

  Doet me denken aan Pistorius die zogezegd dacht dat hij een inbreker neerschoot toen hij zijn vriendin doodschoot.

 • Bart Boenen

  Wat het ook moge zijn, een mensenleven op je geweten hebben is het ergst dat er bestaat.