Man bedreigt Kris Peeters met de dood: “Bid maar, ook al zal dat niets uithalen”

Kris Peeters.
AFP Kris Peeters.
De politiebescherming die Kris Peeters en zijn gezin krijgen, is wel degelijk een gevolg van bedreigingen aan het adres van de CD&V'er. Volgens onze info zijn die afkomstig van een 31-jarige man uit Scherpenheuvel, die bekend is in extreemrechtse milieus.

Afgelopen weekend werd de man opgepakt en verhoord, waarna hij werd vrijgelaten onder voorwaarden. Eén daarvan is dat hij niet in de buurt van het Europees Parlementslid of zijn familie mag komen. Welke dreigementen hij precies geformuleerd had en wat de aanleiding was, wil het parket van Leuven niet kwijt. Gerechtelijke bronnen vertellen wel dat ze geuit werden via sociale media.

Op Twitter is een reeks tweets terug te vinden waarin een man, die zich "een fan van heavy metal en Standard de Liège" noemt, Kris Peeters meermaals bedreigt. "Je denkt dat je veilig bent met je lijfwacht, maar wacht maar. Als je in God gelooft, bid dan maar tot hem - ook al zal dat niets uithalen." Of nog: "Als ik op een dag mijn dreigementen zal uitvoeren, dan zal jouw vrouw niets anders kunnen doen dan mijn avonturen volgen op de televisie. Ik zal p*ssen op jouw lijk."

Niemand wilde gisteren officieel bevestigen dat het gerechtelijk onderzoek om deze specifieke tweets draait. 
84 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francois Demeulenaere

  aan een hoop reacties te lezen hier ligt er in Vlaanderen een gigantische markt open voor psychiaters...

 • Eddy VL

  Niet meer nodig om te reageren, alles wordt toch gecensureerd

 • Robin Hufton

  1. Waarom krijgt die pipo zelfs bescherming? 2. Welke meerwaarde heeft die mens zen muziek voorkeur bij heel dit gebeuren?

 • Germain Van Deursen

  Uitlokking door de politiekers , met hun graaicultuur, en van Peeters in het bijzonder met zijn afbraakpolitiek ! Dat krijg je dan !

 • Erwin De Meyer

  Dit hoort niet thuis in een " beschaafde " wereld. Maar sommigen politici lopen er wel stevig de kantjes af.