Man bedreigt ex met obus in Lokeren

UNKNOWN

In Lokeren heeft een 43-jarige man donderdagavond zijn ex-partner bedreigd door een obus met gifgas uit de Eerste Wereldoorlog voor de deur van haar appartement te leggen. De man werd opgepakt en wordt voorgeleid, meldt het parket van Dendermonde.
 
De feiten vonden plaats in de Oudebruglaan. De vrouw verwittigde de politie en het hele appartementsgebouw werd ontruimd. Een dertigtal bewoners werd ondergebracht in een nabijgelegen ziekenhuis. DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, kwam ter plaatse, maar bij nader onderzoek bleek dat het springtuig niet uit zichzelf kon ontploffen. De man verklaarde dat hij wist dat het niet geladen was en dat hij zijn ex enkel bang wilde maken.
 
De verdachte is een verzamelaar van oorlogsmunitie. Hij deed een ultieme poging om zijn ex-partner te bedreigen en zo de aandacht naar zich toe te trekken, zegt het parket. Hij wordt vrijdagnamiddag voor de onderzoeksrechter geleid voor het bezit van illegale wapens en bedreigingen. De man is gekend bij politie en parket voor intrafamiliaal geweld. (belga/sps)