Man aangehouden voor wijntrafiek in het Luikse

Het gerecht in Luik heeft een man uit Pont-à-Celles aangehouden voor het opzetten van een wijntrafiek. De 57-jarige man verkocht in het Luikse zogenaamde kwaliteitswijnen. In werkelijkheid kocht hij goedkope wijn aan in plaatselijke grootwarenhuizen. De politie van Grâce-Hollogne vervolgt het onderzoek en vraagt eventuele andere gedupeerden om zich te melden.
 
Een 70-jarige vrouw uit Grâce-Hollogne had na het bezoek van de verkoper twaalf flessen wijn besteld voor 500 euro. Nadien wilde de vrouw haar bestelling opzeggen, maar werd ze telefonisch bedreigd.
De vrouw diende uiteindelijk een klacht in bij de politie, die bij haar thuis aanwezig was toen de verkoper de goederen kwam leveren.
 
4 of 5 euro per fles

De verkoper werd langdurig ondervraagd en legde uit dat hij op 500 euro een commissie van 200 euro opstreek. Vanuit Tunesië kreeg hij telefonische orders met leveringsadressen. Die tussenpersoon gelastte hem om wijnen van 4 tot 5 euro per fles in warenhuizen in de buurt aan te kopen. De wijn werden dan tegen 500 euro voor twaalf flessen verkocht.
 
De leverancier werd aangehouden en opgesloten in de gevangenis van Lantin. De raadkamer van Luik heeft de aanhouding deze week bevestigd. (belga/dea)