Man aangehouden voor poging moord door brandstichting in frituur

De Leuvense onderzoeksrechter heeft een 41-jarige man, die gisterochtend brand stichtte in een frituur aan de Halensebaan in Webbekom, aangehouden op verdenking van opzettelijke brandstichting bij nacht en poging tot moord op zijn 39-jarige partner. De man bekent de brandstichting, maar ontkent dat hij zijn partner iets wilde aandoen. Dat meldt het Leuvense parket.

De feiten vonden gebeurden om 5.30 uur. Op dat ogenblik waren de man en de vrouw in het pand aanwezig. De vrouw bevond zich in het woongedeelte boven de frituur en kon vluchten via het dak. Ze raakte hierbij onder meer aan de voet lichtgewond. De man moest door de brandweer uit het huis gehaald worden. Ook hij raakte lichtgewond door intoxicatie.

De eerste vaststellingen van het labo en de branddeskundige in opdracht van het Leuvense parket wezen erop dat de brand werd aangestoken. De man werd gisteren bij de onderzoeksrechter in Leuven voorgeleid en vervolgens aangehouden op verdenking van opzettelijke brandstichting bij nacht en poging tot moord. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer.