Man aangehouden voor brandstichting nadat in zijn woning voor derde keer in korte tijd brand ontstaat

thinkstock
De Brugse onderzoeksrechter heeft een 42-jarige man uit Gistel aangehouden op verdenking van opzettelijke brandstichting in zijn eigen woning. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Dominique D. ontkent dat hij iets met de brand te maken heeft.

Dinsdag ontstond rond 13.45 uur voor de derde keer in enkele weken tijd brand in een woning langs de Lindenhofstraat in Gistel. Het vuur ontstond ter hoogte van de douche en vernielde de hele badkamer. Ook de rest van de woning liep heel wat rook- en waterschade op. De brandweercommandant en de branddeskundige kwamen tot de conclusie dat de oorzaak van de brand niet accidenteel kon zijn.

Oververzekerd
De eigenaar van de woning werd op de rooster gelegd, maar de man ontkent de feiten. D. beweert dat hij zelfs niet thuis was toen het vuur ontstond. Volgens de deskundige kan hij echter perfect voor zijn vertrek ervoor gezorgd hebben dat de brand later zou ontstaan. Bovendien zou de verdachte met financiële problemen kampen en was het huis oververzekerd. In de woning was een rookmelder onbruikbaar gemaakt.

Dominique D. werd vandaag aangehouden door de onderzoeksrechter. De Brugse raadkamer zal vrijdag beslissen of hij langer in de cel moet blijven.