Man (60) komt om bij gewapende inbraak

Marc De Roeck
Gisterenavond hebben twee mannen, volledig gemaskerd en in het zwart gekleed, een overval gepleegd in de Kievitheide in Zoersel. De homejacking gebeurde rond 23.30 uur. Eén van de inwoners kwam daarbij om het leven. De inbrekers bonden de zestigjarige bewoner vast en vroegen in het Engels om geld. De inwoner kwam daarna om het leven, maar de doodsoorzaak is nog niet duidelijk. De daders zijn voortvluchtig.

Het slachtoffer is Jerry C., een bekende in het dorp Malle. Hij heeft een beddenzaak en was voormalig voorzitter van Unizo in Malle. De vrouw die al boven sliep, werd gewekt met de twee gewapende gangsters aan haar bed. Zij moest zeggen waar het geld was, maar het koppel had geen geld in huis.

De mannen hebben nog wat rondgelopen en zijn uiteindelijk vertrokken. De vrouw is dan naar de woonkamer gegaan, waar ze haar man aantrof, gekneveld met ductape. Hij was al overleden, de precieze doodsoorzaak moet nog onderzocht worden.

Het parket van Antwerpen bevestigt de feiten maar kan over de doodsoorzaak nog niets communiceren. Er is een gerechtelijk onderzoek begonnen en het labo en de wetsgeneesheer zijn ter plaatse geweest. Alle mogelijke pistes worden onderzocht. In het belang van het onderzoek kan er voorlopig geen verdere informatie worden vrijgegeven.

Patrick Lefelon
Marc De Roeck