Man (54) riskeert tien jaar cel voor wurgpoging en terreur tegen vrouwen

Thinkstock
De openbare aanklager in de Hasseltse correctionele rechtbank vorderde vandaag een celstraf van 10 jaar voor een 54-jarige man uit Lommel die terechtstond voor een wurgpoging bij een vriendin en wegens terreur tegen hetzelfde slachtoffer en een buurvrouw.

De man zou de vrouwen onder druk hebben gezet om bankrekeningen te openen, zodat zijn broer vanuit de gevangenis er gelden op kon storten. Hij zou andere personen tot druggebruik hebben aangezet en hij runde zelf een drugshandeltje. De verdediging betwistte het merendeel van de tenlasteleggingen.

De 54-jarige man uitte bedreigingen en gebruikte geweld tegen een 22-jarige buurvrouw en zijn vriendin. De feiten speelden zich af op 11 en 13 april 2017. De buurvrouw moest van hem coke gebruiken. Zijn vriendin werd geslagen en geschopt in het bankkantoor. Met de riem van haar jas had hij haar willen wurgen. Ze verloor even het bewustzijn. Sinds de feiten zit de man achter de tralies.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ingrid grieten

    Tussen riskeren en krijgen zit een gigantisch verschil bij justitie. Hij zal maximaal een contactverbod krijgen.

  • Frans Dedokker

    Dat word 6 maanden met uitstel..