Man (43) uit Tienen komt om bij ongeval in Dormaal

Christian Hennuy

Vanmorgen omstreeks 5.30 uur gebeurde er een dodelijk ongeval in Dormaal, deelgemeente van Zoutleeuw, op de Grote Steenweg tussen Sint-Truiden en Tienen. De bestuurder, een 43-jarige man uit Tienen, overleed ter plaatse. 

Bij het ongeval was geen andere wagen betrokken, meldt de Leuvense parketwoordvoerster Helene Tops. "De man heeft de controle over het stuur verloren, is met zijn voertuig van de weg geraakt en vervolgens tegen een verkeersbord gereden. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld. De oorzaak van het ongeval is onduidelijk. Er zijn geen aanwijzingen van overdreven snelheid noch van alcoholgebruik", aldus Tops. 

De politie van de zone Landen en Tienen kwam ter plaatse, evenals de brandweer en de MUG Sint-Truiden. Het verkeer werd in goede banen geleid door twee ploegen van de politie Landen. Rond 9.30 uur kon het verkeer weer normaal door.- Christian Hennuy 

Frontale botsing in Jalhay: dode en twee gewonden

Bij een frontale botsing vanochtend om 1.30 uur op de E42 tussen Verviers en Sankt-Vith in Jalhay zijn ook een dode en twee gewonden gevallen. 

De slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer moest hen bevrijden uit het voertuig. Rond 5 uur werd de brandweer opnieuw opgeroepen omdat een van de wrakken in brand was gevlogen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.