Man (42) wijkt af van rijvak en knalt op aanhangwagen: bestuurder komt om, slapende passagier in shock

Hans Verbeke
Langs de Noorderring in Ieper is vanmorgen een 42-jarige Roemeen om het leven gekomen bij een ongeval. Rond half acht week de man om nog onbekende reden af van zijn rijvak. De Peugeot Partner waar hij mee reed, botste daardoor tegen een groot achterwiel van een aanhangwagen die aan een Franse tractor hing. 

De linkerzijde van de personenwagen werd opengereten. De bestuurder werd nog een tijd gereanimeerd maar overleed uiteindelijk ter plaatse. Zijn passagier, die lag te slapen op het moment van het ongeval, bleef ongedeerd maar was wel in shock. 

De tractorbestuurder bleef ongedeerd maar zette het landbouwvoertuig, merkwaardig genoeg, pas ruim een kilometer voorbij de plaats van het ongeval aan de kant. Het verkeer ondervond grote hinder op de Noorderring, als gevolg van het ongeval. Omdat er verschillende getuigen waren, stuurde het Ieperse parket geen verkeersdeskundige naar de Noorderring.

Hans Verbeke
Hans Verbeke2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Buyck

    Innige deelneming. Elke tractor zorgt voor hinderen op die noorderring. Een ongeval verergert de hinder nog meer. Onduidelijke reden? Te snel over een ijsplek...?

  • Mario Tersago

    De 12 jaar dat ik mijn rijbewijs heb, heb ik nog nooit zoveel onoplettende chauffeurs gezien als de voorbije 3 jaar. Nog nooit zoveel die wat in en buiten hun rijvak zwalpen alsook gebrek aan gebruik van richtingswaanwijzers, bewust door het rood rijden, gsm'en achter het stuur.. Zeer spijtig ongeval, echter denk ik dat het er toekomstgewijs niet op gaat beteren.