Man (33) krijgt 18 maanden cel voor partnergeweld

De 33-jarige aangehouden Ronny G. uit Hasselt is door de Hasseltse correctionele rechtbank tot 18 maanden effectieve celstraf en een geldboete van 600 euro veroordeeld, omdat hij zijn vriendin klappen had gegeven. Hij had haar blauwe ogen en een bloedneus geslagen.

Ronny G. is geen onbesproken figuur in de Hasseltse rechtbank. In het verleden is hij al veroordeeld voor slagen aan een partner en voor inbreuken op de drugswet. Tussen juli 2012 en maart 2013 had de man al losse handen. Op 8 november 2013 ging hij weer door het lint tegenover zijn vriendin. Toen verwittigde de spoedarts van het Hasseltse Jessaziekenhuis de politie dat het slachtoffer wurgsporen op de keel vertoonde. De man bekende uiteindelijk dat hij haar op het hoofd en de wang geslagen had.

Buren hadden het slachtoffer op 4 maart 2013 ook horen schreeuwen. Er staken diverse medische attesten in het dossier die het partnergeweld staafden. Volgens de rechtbank heeft Ronny G. totaal geen respect voor het slachtoffer. Het slachtoffer verscheen zelf meermaals voor de rechtbank in Hasselt, omdat ze om de haverklap winkeldiefstallen pleegde.