Man (28) die joggende dokteres (42) in autokoffer stopte en wagen in Samber deed verdwijnen, is al eerder veroordeeld voor geweld

In de autokoffer werd het levensloze lichaam van dokter Wivinne Marion (inzet) gevonden.
Belga - CHR Namur In de autokoffer werd het levensloze lichaam van dokter Wivinne Marion (inzet) gevonden.
De man die verdacht wordt van de dood van jogster Wivinne Marion (42) in Boninne (Namen) werd in 2015 al eens veroordeeld voor onder meer slagen en verwondingen. Verdachte Xavier Van Dam (28) kreeg toen eveneens een straf opgelegd wegens het bezit van verdovende middelen, meldt het parket van Namen deze avond.

De politie werd op de ochtend van Allerheiligen verwittigd door een landbouwer die vanop zijn akker had gezien hoe de verdachte de jogster tegenhield, haar sloeg en haar in de koffer van zijn wagen stopte. Dit gebeurde op zo’n 500 meter van de nieuwbouwvilla waar Wivinne, arts van beroep, met haar echtgenoot en hun twee jonge kinderen woonde.  De politie sloeg meteen groot alarm. Alle hoop werd in de kiem gesmoord toen de Civiele Berscherming een uur later de auto aantrof in de Samber ter hoogte van Flawinne (Namen).De wagen werd uit het water gehaald en in de koffer zat het levenloze lichaam van Wivinne Marion.

Van Dam afkomstig uit Flawinne, werd opgepakt.  Hij ontkent de feiten en zegt dat hij zich niets meer herinnert. De raadkamer van Namen spreekt zich morgen uit over de verlenging van zijn aanhoudingsmandaat.

Het parket van Namen maakte vandaag bekend dat de man al eerder met het gerecht in aanraking is gekomen. In november 2014  brak hij binnen in het huis van een buurvrouw terwijl hij onder invloed en in het bezit was van drugs. Hij sloeg de buurvrouw ook. De rechtbank veroordeelde hem in 2015 tot 120 uur werkstraf.
97 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ROLANDE DE QUANTER

  Sterkte aan de familie van het slachtoffer.

 • dehaes jean

  och ja de wet is de wet en voor iedereen het zelfde !ja of neen

 • Anny Bollens

  Altijd hetzelfde liedje : was gekend, al veroordeeld enz.... bouwen van nieuwe gevangenissen moet dringend gebeuren!

 • Wim Verjoosen

  De rechters die deze moordenaar destijds een belachelijk lage straf gaven mogen zich verantwoordelijk voelen voor zijn nieuwe wandaad: moord! Hoe kan het dat rechters waanzinnig lage straffen uitspreken en zo de schurken opnieuw laten toeslaan, nooit zelf gestraft worden?

 • Jil Heirman

  Wel, uiteraard was hij al bekend. Zo is’t altijd. Sluit zo’n gespuis gewoon rapper op en maak de straffen langer dan ze nu zijn, ‘t zal wonderen doen.