Man (24) die voetganger bewust aanreed, moet 18 jaar cel in

De man werd aangereden in de Paleisstraat in Schaarbeek na een caféruzie aan het aangrenzende Liedtsplein.
Google Street View De man werd aangereden in de Paleisstraat in Schaarbeek na een caféruzie aan het aangrenzende Liedtsplein.
Een man (24) uit Schaarbeek is door de correctionele rechtbank van Brussel veroordeeld tot 18 jaar cel wegens het bewust aanrijden van een voetganger die daarbij overleed. Moord, oordeelde de rechter gisteren, meldt La Dernière Heure.

 Op 25 september 2016 raakte het  slachtoffer Erol Cakmak (46) slaags met Avni V. in een café op het Liedtsplein. De ruzie werd op straat verdergezet, waarbij de dronken Cakmak de wagen van Avni V. beschadigde. Die laatste reed weg, maakte daarna rechtsomkeer en reed de overstekende Cakmak aan in de Paleizenstraat.

Getuigen zagen hoe Avni V. niet remde, maar net versnelde. Moord, volgens de rechter. Cakmak overleed een dag later aan zijn verwondingen. Avni V. die in het verleden al enkele veroordelingen opliep, moet 18 jaar de cel in. Aan de nabestaanden moet hij een schadevergoeding van 15.000 euro betalen.  
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hendrik Goris

  6 jaar cel min voorarrest? Minister Geens?

 • Jurgen Dobbelare

  25 jaar was gepast

 • paul rubbens

  15.000 euro da moet ik betalen aan zo nen dwiep van securitas omdat hem een spiertje in zijn schouder gescheurd had bij een schermutseling met mij...toch te zot voor woorden ons gerecht systeem

 • Charlotte De greef

  Achttien jaar voor moord????

 • Steven Vanden Broeck

  24 jaar oud en 18 jaar de cel in, hoe kunnen mensen hun leven toch zo vergooien? En ondertussen dat van anderen stopzetten?