Man (23) maand langer in de cel na doodslag op baby, maar hij is "te aangeslagen" om raadkamer te volgen

Het koppel was met de baby op bezoek bij een van de grootouders in Adinkerke toen het misliep.
Thinkstock Het koppel was met de baby op bezoek bij een van de grootouders in Adinkerke toen het misliep.
Een 23-jarige man uit Nieuwpoort moet een maand langer in de cel blijven op verdenking van doodslag op een 6 weken oude baby. Dat besliste de raadkamer in Veurne vanochtend.

Op nieuwjaarsdag was de man, die niet de biologische vader is van het kind maar het wel erkende, samen met zijn vriendin (5 maanden zwanger), op bezoek bij zijn ouders. In de namiddag liep het kind levensgevaarlijke verwondingen op. Volgens de man gebeurde dat bij het verschonen van de baby in de zetel. Tijdens een moment van onoplettendheid zou de baby op de grond zijn gevallen. De ouders en moeder van het kind waren daar niet bij. 

Omdat de baby amper nog reageerde ging iedereen naar het ziekenhuis. Daar werd vastgesteld dat het kind kritiek was. De vader gaf toen als verklaring dat de baby bij het verzorgen mogelijks te veel fysiologisch water had binnengekregen. Een vreemde verklaring, dat de artsen in het ziekenhuis, eerst in Veurne en later in het gespecialiseerd ziekenhuis van Gent, onderzochten. Daar bleek dat het kind verschillende inwendige letsels had die niet overeenkomen met een gewone val. 

"Aanwijzingen van geweldpleging"

Het parket werd op de hoogte gebracht en woensdag werden zowel de moeder als de 23-jarige man opgepakt. Die laatste bekende al snel maar doet alles af als een ongeluk. Volgens hem en zijn advocaat is alles een spijtig ongeluk. Volgens het parket zijn er echter duidelijke aanwijzingen van geweldplegingen. Na zijn verklaringen werd de moeder terug vrijgelaten. De vader werd in de gevangenis opgesloten en zit er in afzondering: hij mag van niemand bezoek ontvangen. De man werd woensdag aangehouden voor poging tot doodslag. 

Gisteren verergerde de toestand van het kind echter waarna het overleed in het ziekenhuis. De 23-jarige man werd daarvan via zijn advocaat op de hoogte gebracht. "Bij het horen van dat nieuws is hij compleet ingestort", zegt advocaat Jorn Verminck. "Hij had altijd gehoopt dat het kind het zou redden. Wij zijn ervan overtuigd dat alles een spijtig ongeval was en van opzettelijkheid is hier geen sprake. De man is kapot van verdriet en door zijn toestand was het niet mogelijk om aanwezig te zijn op de zitting van de raadkamer."

Laatste groet aan baby

Bij zijn afwezigheid werd zijn aanhouding dan met een maand verlengd. Het onderzoek naar wat er precies gebeurde loopt intussen verder. Deze middag mag de man in alle discretie wel nog een laatste groet brengen aan de baby. Hij is dus niet de biologische vader van het kind maar omdat de echte vader er niet naar wou om zien heeft hij het kind erkend als de zijne. Hij had op dat ogenblik een relatie van 5 maanden met de moeder, toen het kind geboren werd op 25 november. Zelf heeft hij ook al een dochter van 5 jaar, met wiens moeder hij een week-weekregeling heeft.
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Steve Van der Vekens

  Dat is een moeilijke zaak.

 • carina van daele

  Mijn moederhart

 • Emma Couvreur

  Zij is niet zwanger

 • Pandora Vanderzande

  Hoe kan zijn vriendin een baby hebben van 6 welen en al terug 5 maanden zwanger zijn ????

 • Ingrid Charlier

  wat is dat toch tegenwoordig. Hij heeft zelf een dochter bij een andere vrouw, erkent een kind bij zijn vriendin dat niet eens van hem is en ondertussen is zijn vriendin opnieuw 5 maand zwanger. Wordt maar geboren als kind in zo een situatie. Sommige mensen zouden echt geen kinderen mogen krijgen.