Maingain waarschuwt Franstalige partijen: “Alliantie met N-VA leidt tot confederalisme of zelfs separatisme”

Olivier Maingain, de voorzitter van de partij DéFI, heeft de Franstalige partijen gewaarschuwd. “Wie eraan denkt om (opnieuw) een alliantie aan te gaan met de N-VA maakt de weg vrij voor het confederalisme of zelfs het separatisme.”

"Wie denkt nog dat er een alliantie mogelijk is met een partij die flirt met extreemrechts en die dan verantwoordelijkheid zou opnemen aan het hoofd van dit land?", vraagt Maingain zich af. "Misschien leeft die wens nog bij de partijen die eerder met die partij in een regering hebben plaatsgenomen, maar dit zou neerkomen op het klaarmaken van het land voor het confederalisme of het separatisme.”

In de overwinningen van het Vlaams Belang en de extreemlinkse PTB ziet Maingain overeenkomsten. "De partijen die zich kanten tegen de verworvenheden van onze democratie hebben gewonnen in het noorden en het zuiden van het land. En dat allemaal met dank aan het beleid van de regering-Michel.”
47 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bruno Suykens

  Laat ons hopen Olivier, laat ons hopen.

 • Ronny Biesen

  Allez, het begint al. In plaats van positief te denken over hoe iedereen kan samenwerken, begint men al mekaat het leven moeilijk te maken, gisteren Beke en Rutten en nu ook Mangain. Wat een Belgie? Onze politici kunnen mekaar niet ruiken of zien, en dan verschieten ze dat de mensen er genoeg van krijgen.

 • hannes leo

  Maingain en zijn partij is door haar stugge houding in het verleden de aanleiding geweest voor het ongenoegen van een groot deel van de Vlaamse bevolking. En dit werd nog mede versterkt door de grote meegaandheid en inschikkelijkheid van Vlaamse partijen en politici met alle nare gevolgen van dien. Brusselse partijen zijn geen voorbeeld als bindmiddel geweest tussen de twee gemeenschappen van ons land.

 • vanaeken jokke

  De Vlaminghater die vergeten is dat de Walen al 70 jaar met die gedachten rondlopen confederalisme.Het enig dat het tegenhoud zijn de Vlaamse centen.Zelfs zonnekoning Di Rupo heeft over confederalisme gesproken Olivier maar toen sliep u waarschijnlijk Defi een prutspartij met een evengrote prutser als voorzitter.

 • André Van der Poorten

  Die denkt natuurlijk aan de plus - minus 1800 euro per jaar en per Vlaming ( van O tot 100 jaar) die ze kunnen kwijtspelen.