Maingain heeft genoeg van misprijzen voor Wallonië "om partners in Vlaanderen plezier te doen"

BELGA
DéFI-voorzitter Olivier Maingain heeft uitgehaald naar een aantal Waalse kopstukken van de MR en hun misprijzen ten opzichte van Wallonië. Maingain was ook kritisch voor de voorzitters van MR en PS, omdat die al bezig zouden zijn met voorakkoorden in de stad Brussel. "PS noch MR, dat is onze boodschap voor 14 oktober indien de kiezer ons daarvoor de middelen geeft".

"Ik heb genoeg van het misprijzen van sommige Waalse leiders voor Wallonië, die liever willen verdelen om hun bondgenoten in het noorden van het land een plezier te doen", sprak Maingain een honderdtal van zijn partijmilitanten toe in Overijse.

Op vijf weken voor de gemeenteraadsverkiezingen volgde nog een opmerkelijke uitval naar de voorzitters van MR en PS. "Ik heb genoeg van voorzitters die al over de resultaten beschikken nog voor de kiezer zich heeft uitgesproken. Het is onze rol om de partijen die zoveel slecht hebben gedaan, voor een tijd naar de oppositie te sturen", luidde het.

De militanten brachten vandaag ook hulde aan oudgediende Antoinette Spaak. Zij vierde op 27 juli haar negentigste verjaardag. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • vanaeken jokke

  Zou hij gewaar worden dat ze hem links gaan laten liggen.

 • jack vandenhende

  Waarom woont die halve zolen Vlaminghater niet in Wallonië als hij er toch zo mee in zit . En van de Vlaamse geldtransfers , heeft hij zeker niet genoeg , hypocriet .

 • Erik Desloover

  alles voor zijn postje

 • johan lanoot

  Laten we dan toch gewoon scheiden en elk zijn weg gaan, beste Maingain. Ah neen, je wil ons Vlamingen niet maar wel onze centen.

 • Bert Boedts

  mangain spreekt in overijse ,voor zover komt de relschopper dus naar een nog steeds vlaams gebied ,is erger dan de meest fanatieke flamingant