Exclusief voor abonnees

Magnette wil stoppen, wie komt nu aan zet?

Deze 4 opties heeft de koning

Photo News
Na een dikke maand beschouwt Paul Magnette (PS) zijn informatiemissie als afgerond. Vandaag overhandigde hij aan koning Filip een eindrapport van meer dan 60 pagina’s, met de boodschap dat het nu tijd is voor iemand anders. De koning houdt zijn 'ontslag’ nog in beraad en nodigt de partijvoorzitters één voor één uit op het paleis, voor hij beslist wie hij het veld instuurt. Dit zijn de 4 opties. 

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis52 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • André Gijbels

  Als we een regering krijgen tegen de volgende verkiezingen, hebben we geluk gehad dat we een regering hebben kunnen vormen.

 • Karel Vanormelingen

  Zolang in dit ondemocratisch land en Vlaamse stem minderwaardig is dan een Waalse is de enige optie splitsen

 • Marc LInden

  ongeveer 40% Walen gaan 60% Vlamingen aan de kant schuiven. Dit alleen omdat Waalse verkozenen niet willen samenwerken met Vlaamse. In goede oude Belgische traditie onderdrukt minderheid een meerderheid. De Wever als historicus was toch niet bij de les over gebeurtenissen die omwentelingen hebben teweeggebracht of hij durft zijn borst niet natmaken.Wat bezielt anderzijds deze heren. Eerst Anciaux Bert en de kniezwengelende zangeres en nu deze en een nieuwsanker

 • Guido Blok

  Sire raadpleeg uw bevolking. Laat ze kiezen ofwel confederalisme(zie Zwitserland) ofwel terug 1 kieskring, waar iedere stem evenveel waard is en de premier rechtstreeks verkiezen. Zoals nu is het niet werkbaar en betaalbaar

 • Jess Degrauwe

  Sommigen willen de NVa terug aan boord krijgen maar ik denk dat er nog velen gaan verschieten van wat er ons dan allemaal nog zal te wachten staan en dan bedoel ik zowel de lagere- als middenklasse. Maar ja daar wordt toch al lang geen rekening meer mee gehouden. De voorbije regeringsvorm was er eentje van veel gekibbel en mensen die op straat kwamen en nu schreeuwen we om het terug nog eens over te doen. Goed bezig menig Vlaanderen.