Magnette verwijt Geens en De Wever "onwaarheden en persoonlijke aanvallen"

BELGA
PS-voorzitter Paul Magnette reageert via Twitter scherp op de kritiek van N-VA-voorzitter Bart De Wever en gewezen koninklijk opdrachthouder Koen Geens. "Ik nodig Koen Geens en Bart De Wever, die al drie dagen onwaarheden en persoonlijke aanvallen verspreiden, om er een beetje boven te staan. Dat soort houding helpt niet bij het zoeken naar oplossingen.”
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De manier waarop PS-voorzitter Paul Magnette vrijdag definitief de doodsteek heeft gegeven aan een federale regering met N-VA en PS blijft nazinderen. De voorbije dagen leverden onder meer gewezen koninklijk opdrachthouder Koen Geens en N-VA-voorzitter Bart De Wever scherpe kritiek aan het adres van Magnette. Zo toonde Geens zich niet gelukkig met de "ezelsstamp" die hij van de PS kreeg. Ook De Wever was scherp voor Magnette: "Ik zou de moed hebben gehad om de Rubicon over te steken, maar Magnette is vlak daarvoor teruggekeerd en heeft dan op laaghartige manier Koen Geens afgemaakt", klonk het gisteren.

PS-voorzitter Paul Magnette laat die kritiek niet zomaar over zich heen gaan. Op Twitter verwijt hij Geens en De Wever dat ze "onwaarheden en persoonlijke aanvallen" verspreiden. "Dat soort houding helpt niet bij het zoeken naar oplossingen", zo tweet de PS-voorzitter. 

In ‘De Ochtend’ op Radio 1 was Vlaams minister Benjamin Dalle (CD&V) ook vlijmscherp voor de PS-voorzitter. “Door als voorzitter van de grootste partij in Wallonië te zeggen dat hij niet met een meerderheid van de Vlamingen wil besturen, stelt Magnette zich op als een saboteur van het systeem. Door op die manier publiek verklaringen af te leggen gedraagt hij zich als een objectieve bondgenoot van separatisten”, aldus Dalle.

LEES OOK

De Wever smeekt om zelf te besturen

Het is ver gekomen dat de voorzitter van een Vlaams-nationalistische partij bijna smeekt om België te besturen met zijn aartsvijand
179 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny janssens

  De CDV reageert als aangeschoten wild omdat ze in het abortus- en euthanasiedebat het onderspit moeten delven hebben en iedereen zal het geweten hebben : het euthanasieproces, de Ecolo politica en haar niet benoeming als rechter, Lembrechts bij de VRT en nu Magnette bij de regeringsonderhandelingen. Blijkbaar is iedereen de uitval van De Crem de dag voordien al vergeten. Als er iemand verantwoordelijk is voor het mislukken van paarsgeel is hij het wel. Niet te veel van aantrekken

 • Jan Boden

  Magnette belooft zijn kiezers een pensioen van 1 500 €, goed wetende dat de rekening bij de federale overheid terecht komt. De PS kennende stuurt ze vervolgens de factuur naar de Vlaamse zelfstandigen en bedrijven. En als beloning schaft Ecolo vervolgens de salariswagens af en Groen installeert in heel Vlaanderen een LEZ. Zo kopen de waalse politici al jaren hun stemmen met Vlaams geld.

 • vanaeken jokke

  Die Magnette gelooft zijn eigen leugens het is niet NVA en VB die confederalisme invoeren het is de PS zij gaan er voor zorgen.Dan kan hij de 4 dagen werkweek zonder loonverlies invoeren gratis vervoer iedereen pensioen van 1500 euro.De cadeautjes die hij voor zijn PS vrienden voor ogen heeft betaald met Vlaams belastinggeld.Waar de Vlamingen moeten voor inleveren.

 • Raoul Van Bulck

  Als in een huwelijk, scheiden wanneer partijen onverzoenbaar zijn Of neem ze de helft van hun loon en de volledig partij subsidiering af tot zij een nieuwe regering hebben gevormd.Cordon sanitair geld nu ook al voor NVA tegenover PS

 • Kurt Decloedt

  De wever speelt paniekvoetbal... Ik voel zijn angst tot hier, als ik moet kiezen als Vlaming tussen de wever, geen of magnette dan kies ik magnette. De wever is een opportunist en geeft door de regering te verlaten ons in deze toestand gestort, hij hoopte op het einde van België, helaas.